Project Klinkaard/Ertbrandstraat te Putte Kapellen houdt rekening met Putte kermis

De Ideale Woning CV diende op 22/11/2011 een bouwaanvraag in voor het bouwen van 64 appartementen, 84 ondergrondse parkeerplaatsen met publiek park en plein.  Dit nieuw project is voorzien op het terrein gelegen langsheen het kruispunt Klinkaardstraat – Erbrandstraat te Putte- Kapellen.

Mertens-architecten stond in voor het architecturaal ontwerp, dit bestaat uit twee volumes aan de randen van het projectgebied dewelke haaks op elkaar worden geplaatst . Het hierdoor gerealiseerde binnengebied wordt uitgewerkt als een publiek park waarin kleinere woonblokken onder de vorm van paviljoenen/ parkvilla’s werden ontworpen.

De gebouwen dewelke aan de randen zijn gesitueerd en waarin appartementen zijn ondergebracht fungeren als geluidscherm voor het park en als een stedelijke wand langs de gewestwegen.  Op de hoek worden deze volumes onderbroken en wordt er een publiek plein gerealiseerd. Dit plein heeft een poortfunctie bij het binnenrijden van Putte-Kapellen. De architecturale uitwerking van de kopgevels van  deze gebouwen accentueren het publiek karakter van dit plein.

Achter deze bebouwing wordt een groene ruimte/ parkgebied gerealiseerd met daarin verscheidene paviljoenen of parkvilla’s. Deze parkvilla’s maken de overgang van de verschillende woontypologieën uit de omgeving, van lintbebouwing aan de Klinkaard- en Ertbrandstraat naar overwegend vrijstaande woningen in de woonwijk ‘Eggenlaan’. De nieuwe volumes bestaan uit twee bouwlagen en bevatten telkens 4 appartementen per paviljoen. Deze paviljoenen worden zo ingeplant dat de privacy naar de aanpalende terreinen bewaard blijft.

Doordat alle parkeerplaatsen onder de twee grote gebouwen langsheen het park worden gerealiseerd  kan het binnengebied verkeersvrij gehouden worden.  De doorgaande circulatie voor voetgangers en fietsers wordt vormgegeven langsheen een groene as dwars doorheen het nieuwe park en wordt onderbroken door een centraal gelegen rustpunt.  Door deze groene as door te trekken door heel het park tot tegen het publiek plein blijft het open karakter va het terrein deels aanwezig.

Binnen het project zijn verschillende woontypologieën aanwezig, 1,2 en 3 slaapkamer appartementen waarvan een aantal appartementen voorzien zijn voor anders validen.

Bij het ontwerp van de publiek ruimte is er rekening mee gehouden dat de bestaande activiteiten dewelke nu op het terrein worden gehouden zoals Putte kermis op het nieuwe plein kunnen blijven doorgaan.

oppervlakte terrein:                 12.460 m²
bebouwde oppervlakte bovengronds:           6.526 m²
bebouwde oppervlakte ondergronds:           3.362 m²
oppervlakte park:              6.030 m²
oppervlakte plein:              1.073 m²

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder