Profo vzw, Stabroek verkoopt soep voor Music for LifePROFO vzw is een centrum voor deeltijdse vorming dat voortrajecten, brugprojecten, leerlinggebonden activiteiten en persoonlijke ontwikkelingstrajecten aanbiedt aan jongeren uit het deeltijds beroepssecundair onderwijs en de syntra-lesplaatsen in heel Vlaanderen en het Brussel Hoofdstedelijk Gewest en is een onderdeel van het Centrum Deeltijds onderwijs.

In Stabroek hebben zij hun stek in de vroegere Deutsche Schule in de Waterstraat 39. De school, die  38jaar bestond, werd geopend in 1969 door een stichting met aan het hoofd de gekende ondernemer André Leysen. De school ging van start toen de grote chemiebedrijven zoals BASF, Degussa en Bayer hier begonnen te draaien. Na de sluiting  kregen de Sint-Hubertusscouts uit Hoevenen er een nieuwe vaste plek, ook de academie verhuisde naar de Waterstraat. Als laatste in de rij bood de gemeente Stabroek er een gastvrij onderkomen aan de jongeren van PROFO en hun voortrajectbegeleiders. De vzw is de gemeente dan ook dankbaar voor de geboden kansen.

Coördinatrice van COD, Ingrid Scheldeman en An Cambre en Elke Lemmens (voortraject)  zorgen ervoor dat de jongeren in  Stabroek zich thuis voelen.  Daarbij hebben zij de mogelijkheid om zowel  binnen als buiten activiteiten te doen. De leeftijdsgroep varieert tussen de 15 en 18 jaar. Momenteel zitten er 13 leerlingen in het voortraject.

Music For Life

Om de jongeren bewust te maken van de problematiek in de wereld besloot Profo vzw een aanvraag bij de gemeente in te dienen om en actie voor Music For Life te organiseren. Hierbij werden zij gesteund door schepen Raf Engels (Open VLD) die een fervent aanhanger is van het project Profo. Er werd gekozen voor een verkoop van soep. Want zeg nu zelf wat smaakt  er  bij zo’n koud, winderig weer het best? Een lekker hartverwarmend soepje. De tomatengroentensoep, verkrijgbaar tegen 1 euro per tas, ging er dan ook best in.

Dit is het tweede fase van de steunactie. Eerder verkochten zij al zakjes snoep wat toch 90 euro opleverde. Op het einde van de actie zal het geld overgemaakt worden aan Music for Life.

Wie de actie wil steunen, kan morgen vrijdag  9 december, van 12 tot 14 uur, nog voor een heerlijke soepje terecht aan de Molenhoek, Binnenpad te Stabroek. Alle beetjes helpen!

foto: jongeren van Profo met rechts onderaan verantwoordelijke An Cambre

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder