Privéconcertjes in de tuin

Quartier Swing gaf een optreden in de tuin van de kapel aan de Hagelberg

Tijdens het voorbije weekend kon je in acht tuinen in het district Berendrecht/Zandvliet , tijdens het event ‘Talent in de Tuin”,  leuke kleinschalige optredens  beleven. Dit jaar waren er zowel op zaterdag 7 als zondag 8 mei optredens voorzien.

“Omdat er dit jaar 8  personen gastvrij hun tuin wilden openstellen, hebben wij besloten om drie concertjes op zaterdag en 5 op zondag te organiseren”, zegt districstsschepen Rudi Sempels.  “Zo krijg je meer kans om de optredens bij te wonen”.

De concertjes duurden telkens een half uur, de bezoekers kregen daarna een half uurtje de tijd om  zich naar een andere tuin te verplaatsen. Er was weer een ruime keuze uit verschillende muziekstijlen: zoals akoestische folk, rock & pop, volksdans, pure latin ,rock-’n-roll, soul & swing en  gypsy jazz.

De opbrengst van de concerten wordt aan een goed doel geschonken dat de organisator zelf mag kiezen.

Mariadag

Tijdens Talent in de Tuin in de Mariatuin van de Hagelbergkapel afgelopen zondag werden ook de dames met de naam “Maria” niet vergeten. Straatbewoonster Maria Van den Bogaert (zie foto onder) was de eerste Maria die het concert bezocht en kreeg van de organisatoren, de bewonersgroep HagelbergKapel, een verpakking lekkere pralines aangeboden, aangekocht bij een lokale ondernemer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *