Priscilla Vila (16) uit Kalmthout is finaliste Miss Exlcusive

KALMTHOUT – De 16-jarige Priscilla Vila uit Kalmthout is een van de finalisten voor Miss Exclusive 2024. Die missverkiezing legt de focus op de zorg voor het milieu en het klimaat en dat spreekt Priscilla heel hard aan. Op 15 juni 2024 wordt bekendgemaakt wie de nieuwe Miss Exclusive wordt.

Voor Priscilla was het altijd al een droom om ooit mee te doen aan een missverkiezing. “Ik heb er altijd graag aan willen meedoen, maar ik wist nooit goed welke missverkiezing”, vertelt ze. “Tot ik Miss Exclusive tegenkwam.” Miss Exclusive legt minder de focus op het uiterlijk en vooral de zorg voor het milieu en het klimaat speelt een grote rol.

“En dat spreekt me enorm hard aan. Ik vind het interessant om met het milieu bezig te zijn en er zorg voor te dragen.” Die zorg begint bij het sorteren van afval, maar gaat ook veel verder. “Ik probeer altijd natuurlijke producten te kopen en ik zoek ook altijd op of het product getest is op dieren. Als dat het geval is, koop ik het niet.” Al is het niet altijd makkelijk om te controleren of producten getest zijn op dieren. “Maar als ik even de tijd neem om dat op te zoeken, lukt dat wel.”

Die argumenten overtuigde de jury om Priscilla te selecteren als finaliste voor Miss Exclusive 2024. Als finaliste heeft ze een drukke planning. “Elke zondag is er een soort van teambuilding met de andere finalisten, vaak bij een sponsor van Exclusive. Zo kunnen we elkaar en de sponsors beter leren kennen.”

Daarnaast moet Priscilla ook heel wat engagement tonen. “We verkopen snoep om geld in te zamelen en elke finaliste moet op zoek naar sponsors, die we dan visibiliteit geven tijdens de campagne, de verkiezing en in het magazine van Miss Exclusive.” Tot slot is ze ook vrijwilliger bij River Cleanup, een sponsor van Exclusive. “Om me zo nog extra in te zetten voor ons klimaat.”

Vanaf januari 2024 volgt de voorbereiding voor de finale in juni. “We leren dan wandelen op hakken en een choreografie voor de dansjes tijdens de missverkiezing.” Of ze Miss Exclusive wordt, weet ze dus pas op 15 juni, maar ze hoopt alvast meer te bereiken dan dat. “Ik hoop dat ik mijn stem kan gebruiken voor vrouwenrechten en voor ons klimaat.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder