Prijsuitreiking Junior Journalistwedstrijd 2024.

De winnaars kregen een mooi boek en gingen samen op de foto met de directeur en leerkrachten
van de Putse Knipoog en enkele afgevaardigden van Davidsfonds Putte-Grens


PUTTE – Naar jaarlijkse traditie is ook dit jaar de Junior Journalistwedstrijd georganiseerd door de afdeling Davidsfonds Putte-Grens, in samenwerking met de basisschool De Putse Knipoog.
Het thema was dit jaar ‘Oost West Thuis Best?’ Op 12 september 2023 werd het literair startschot van de Junior Journalistwedstrijd 2024 gegeven met Mark Tijsmans. Hij leerde de toekomstige junior journalisten zelf een verhaal te maken. Hij gaf spannende voorbeelden van hoe een verhaal tot stand komt.

De meer dan honderd leerlingen uit het vijfde en het zesde leerjaar van De Putse Knipoog hebben ook dit jaar hun uiterste best gedaan om zelf een prachtig verhaal neer te pennen. De laureaten werden gehuldigd op 9 februari 2024. Ze werden bedacht met prachtige boeken. Jurylid Magda Vandenbussche van Davidsfonds Putte-Grens las alle verhalen en selecteerde de vijf origineelste en leukste verhalen eruit.
De laureaten van de Junior Journalistwedstrijd 2024 zijn: winnaar: Isa Gabriëls met “Oost, west, Westkapelle best?”, 2de laureaat werd Lucas Hendrickx met ‘Golden Goal’, 3de laureaat was Kato Van de Voorde met ‘Interview met de wereldberoemde zangeres Lotte De Kreker’. 4de werd Lily Stas met haar werk ‘De Herfst’ en Mathijs Huygens werd 5de met zijn verhaal ‘De Kwak Planeet’.
Isa Gabriëls , mag nu deelnemen aan het nationale luik van de Junior Journalistwedstrijd en zal uitgenodigd worden op een nationale viering van de laureaten De nationale proclamatie gebeurt op 21 april 2024 in het Vlaams Parlement.

STEM Olympiade
Directeur Sabbe had nog een verrassend nieuwtje. Fjorre Van den Abeele, leerling van het zesde leerjaar, werd genomineerd voor de STEM Olympiade. Voor het schooljaar wa2023-2024 zijn er 27.873 leerlingen ingeschreven uit 712 scholen. Fjorre behaalde de 64ste plaats en mag op 9 maart naar de naar de finale in Brussel.
STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. Het dient om de verzameling van academische gebieden omtrent exacte wetenschap, technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde te omschrijven.
De Vlaamse Junior STEM Olympiade wil jongeren hun technologisch talent laten ontdekken. Tijdens de voorronde krijgen de leerlingen een reeks uitdagende en maatschappelijk relevante meerkeuzevragen voorgeschoteld uit verschillende domeinen die te linken zijn met technologie.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder