Portretfotograaf Bart Meeus uit Ekeren bekroond met Portra-kwaliteitslabel


Fotograaf Bart Meeus uit Ekeren zag zijn specialiteit als portretfotograaf zopas bekroond met het Portra-label. Onder die noemer staan zijn portretten niet alleen voor fotografische kwaliteit. Het moet de mensen vóór de camera ook een aangename beleving en een leuke ervaring opleveren. Als kers op de taart houden ze er een afgewerkt artistiek portret als tastbare herinnering aan over.“Belangrijke momenten in het leven op tijd vastleggen, levert nadien heel wat mooie en dierbare herinneringen op. Daarvan wil ik iedereen nog meer bewust maken en hierin ook begeleiden”, steekt Bart Meeus enthousiast van wal. “Een portret moet iets tastbaar zijn. Het eindresultaat is een artistieke foto die mooi afgewerkt op de juiste plaats tegen de muur komt te hangen. Ze roept zo veel meer emoties op dan enkel maar een digitaal beeld.”
Als Portra-fotograaf zorgt Bart Meeus ervoor dat elke fotoshoot een aangename beleving wordt. Tijdens het voorgesprek licht hij alle mogelijkheden toe, ook qua stijl en presentatie. Hij geeft eveneens kledingadvies om te vermijden dat mensen met ver uit elkaar liggende kleuren, patronen of stijlen in hun kledij samen voor de camera staan.
“Het is belangrijk om dat allemaal af te stemmen vóór de fotosessie. Op die manier weet ik op voorhand exact wat de wensen en de verwachtingen zijn”, aldus Bart Meeus. “Ik streef ernaar om mijn portretten fotografische kwaliteit te geven. Daar komt nog bij dat ik de mensen voor de camera het gevoel wil geven dat ze er goed op staan. Het portret mag henzelf overstijgen als het ware. Als je dat kan bereiken, zit het helemaal goed.”
Begeleiding bij elk stap
Als professioneel fotograaf focuste Bart Meeus zich eerst vooral op huwelijksfotografie. Maar daar is geleidelijk aan ook meer portretfotografie bijgekomen. Aan het bekijken van de beelden na de fotoshoot en de begeleiding in de keuze van grootte en materiaal van afwerking wordt ook veel aandacht besteed. Met behulp van de nodige software stelt Bart een handige “home simulation” voor. Het portret wordt dan digitaal ingebracht in een foto van de huiskamer of de plek waar die afgewerkt moet komen te hangen.
“Portra mag zeker als een kwaliteitslabel beschouwd worden. Net als mijn collega-fotografen verspreid in Vlaanderen die onder deze noemer werken, streef ik naar artistieke portretten van hoge fotografische kwaliteit. Om daartoe te komen, trek ik voldoende tijd uit om de mensen die voor mijn camera plaatsnemen, bij iedere stap te begeleiden. Elke fotoshoot moet een leuke belevenis zijn met op het einde portretten die aansluiten bij ieders verwachtingen”, aldus nog Bart Meeus.
Meer informatie: www.portretfotograaf.one – www.portra.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *