Populair café in jaarboek De Spycker

Bij de Heemkundige Kring in Essen verscheen het 68ste jaarboek De Spycker, onder leiding van hoofdredacteur Guy Van den Broek. “Een boek bol van Essense verhalen met zestien artikels, geschreven door veertien auteurs”, weet Kring-voorzitter Jan Suykerbuyk, die publiceert over 125 Transport Peeters. Eén van de artikels in het boek gaat over de geschiedenis van café Onder den Toren, aan de Nieuwstraat in het centrum van Essen. Het café is meer dan honderd jaar oud. Joris Pinseel  schreef een boeiend artikel over het ontstaan van onze flora, waarom sommige planten hier wel groeien en ook welke planten reeds verdwenen zijn. Zijn verhaal is geïllustreerd met kleurenfoto’s. Camiel Peeters plukte tabak in Canada in de jaren zestig en schreef erover, Roger Suykerbuyk belicht motorcrosser Jef Ribbens, Leo Suykerbuyk schrijft over de Essense consul in Tenerife Jef Van Minsel. Andere auteurs: Rudi Smout, Jean Bastiaensen, Louis Vercammen, Philip Peeters, Kristof Thill, Jerom Van Thillo, Jan Michielsen, Tom Bevers en Steven De Laet.
Omdat de vorige edities van De Spycker snel uitverkocht waren, besloot de Heemkundige Kring de oplage van het boek te verhogen tot 750 exemplaren.
De Spycker kost 15 euro. Info en verkoop: Heemhuis, Moerkantsebaan 48 in Essen (tel. 03 667 73 90)

Foto: Hoofdredacteur Guy Van den Broek, auteur Rudi Smout, cafébazin Julia Peeters, Kring-voorzitter Jan Suykerbuyk en auteur Leo Suykerbuyk.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *