Pop up Europa in Kalmthout

©Provincie Antwerpen

KALMTHOUT – De Europese Unie (EU) speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van ons allemaal. Met Pop up Europa wil Europa Direct van de provincie Antwerpen tonen wat de EU doet en hoe de EU werkt. Samen met de provincie werkte de gemeente Kalmthout een programma met activiteiten op maat uit voor haar inwoners.

“Als gemeente zijn we de overheid die het dichtst bij de burger staat”, zegt Silke Lathouwers, schepen voor cultuur. “Daarom zijn we een goede partner om iets als ‘Europa’ dichter bij onze inwoners te brengen.”

Activiteiten voor jong en oud
“Een goede maand lang dompelen we de gemeente Kalmthout onder in Europese sferen”, vult burgemeester Lukas Jacobs aan. “Er zijn culturele activiteiten zoals films, lezingen en tentoonstellingen, maar ook wedstrijden en activiteiten voor scholen. Naast de burgers informeren, stimuleren we ook het gesprek over de EU. Zo kan je je stem uitbrengen tijdens een tentoonstelling en organiseren we een debat voor jongeren. Pop up Europa Kalmthout loopt van 1 april tot en 14 mei.

©provincie Antwerpen

Europa in Kalmthout
“In het verleden werden er met de steun van Europa bijvoorbeeld toegankelijke wandelpaden aangelegd in de Kalmthoutse Heide. Maar ook de herinrichting van het kerkplein Nieuwmoer gebeurde met Europese steun. En dankzij Wifi4EU kan je in Kalmthout gratis op Wifi surfen op zo’n tiental openbare plaatsen: het gemeentehuis, Bib Kalmthout, Sportpark Heikant, Dorpshuis Nieuwmoer… Zonder dat mensen het vaak beseffen, investeert Europa dus heel wat bij ons in de buurt”, besluit Silke Lathouwers. “Dat willen we aan iedereen tonen tijdens Pop up Europa.”Info over het programma vind je op www.popupeuropa.be/kalmthout.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *