Politie zoekt mogelijke kinderlokker

Een jongetje van tien, leerling van de vrije basisschool Sint Calasanz in Hoevenen, werd dinsdag na schooltijd in de Buxusstraat in Hoevenen brutaal aangemaand om in een jeep te stappen. De politie van de zone Noord voert een onderzoek naar een poging tot ontvoering. De feiten raakten bekend nadat de school alle ouders per mail had gevraagd hun kinderen op het hart te drukken voorzichtig en alert te zijn. De dader wordt opgespoord.
Nadat de jongen door de onbekende werd aangesproken schoot hij in paniek en fietste snel naar huis. Daar deed hij het verhaal aan zijn vader, die aangifte deed en ook de school verwittigde. Ook de mama van het slachtoffer plaatste een oproep tot voorzichtigheid op Facebook. Volgens Greet Berkvens, directrice van de school is er geen reden tot paniek en moet gewacht worden op de resultaten van het politieonderzoek. “Vanaf dat we op de hoogte waren van de feiten namen we onmiddellijk contact met de politie. Bedoeling was hun advies te vragen hoe we hierop moesten reageren en wat concreet te doen. Op vraag van de politie hebben we alle ouders gemaild dat er een melding was gebeurd. Hen gevraagd alert en sereen te blijven en de politie hun werk te laten doen”. De reacties van ouders, of grootouders, aan de schoolpoort lopen uiteen van “Dit is een zieke geest” tot “Nu zal iedereen we alert blijven” maar de meeste volwassenen blijven rustig. De politie heeft een goede beschrijving van de betrokken man, en zijn voertuig, die het kind aanmaande om in zijn jeep te stappen. Het gaat om een man, van midden de dertig, die zijn haar in een dotje draagt en zich verplaatst in een zwarte terreinwagen van het merk Jeep. Opvallend kenmerk is langs de passagierszijde een fel groene logo met daarop vermoedelijk “Monster Energie”. Mensen met tips kunnen terecht bij de politiezone Noord op 03-660.09.30. Die heeft het dossier overgedragen aan het parket.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder