Politie redt ondervoede paarden

Stijgende overlevingskansen voor ondervoede Lisandra
Video
 
Stabroek, Berendrecht – Dankzij het doortastend optreden van de politie werden drie paarden gered. Twee van de drie paarden werden overgebracht naar paardenasiel The Old Horses Lodge. Het oudste dier was te verzwakt om te kunnen vervoeren. Lisandra, een witte merrie van bijna dertig jaar, was zo verzwakt dat de dierenarts vreesde dat het dier het niet zou overleven. Van transporteren was voor haar geen sprake.
Zondag 2 juli kreeg Annelies De Bue van de Paardenambulance een alarmerend bericht over verwaarloosde dieren in een weide in Abtsdreef te Stabroek. Daar trof ze drie verwaarloosde dieren aan.  De politie kwam rond middernacht ter plaatse. “De agenten vonden de situatie zo alarmerend dat de dieren onmiddellijk in beslag werden genomen. Maandagvoormiddag ben ik de drie paarden gaan oppikken om ze over te brengen naar een weide in Stabroek. Dankzij het kordate optreden van de politie leeft Lisandra nog. Een dag langer wachten had het oudste paard van bijna dertig jaar niet overleefd. Mensen vergeten al te vaak dat oude paarden aangepaste voeding nodig hebben”, zegt Annelies De Bue van de Paardenambulance.
Dierenarts Fleur Mennes is maandag onmiddellijk ter plaatse gekomen om de dieren te onderzoeken. Haar medisch rapport is niet mis te verstaan. “Ondervoed, uitgedroogd, diarree, onverzorgd, 38,9 graden koorts, hoeven niet onderhouden.”
Vanmorgen (woensdag) zag de oude merrie er al iets beter uit. “Blijkbaar werken de medicamenten tegen de wormen. Omdat het paard zo verzwakt en uitgemergeld was, vreesden we het ergste. Ik heb vannacht tot twee uur bij het paard gezeten. Woensdagmorgen kwam Lisandra spontaan naar mij gestapt en zag ik dat ze er al iets beter aan toe was.”
Eigenares wil niet met naam in de media. “Mijn paarden zijn hier zonder toestemming weggehaald. Vorige week is Lisandra erg veel afgevallen en daarom was ik van plan om maandag aan mijn dierenarts te vragen om het dier uit zijn lijden te verlossen. De andere twee paarden wil ik zo vlug mogelijk terug. Mijn advocaat is met die zaak al bezig.”
                                                              

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *