Politie pakt malafide klusjesmannen op

Vrijdagmiddag 18 juli pakte de politie drie malafide klusjesmannen op in de Driehoekstraat te Ekeren. De mannen voerden dakwerken uit bij een 51-jarige dame. De vrouw was al twee dagen na mekaar een grote som geld gaan halen de bank. Het was de bankbediende die onraad rook en de politie verwittigde.

 Donderdagmiddag belde een Engelstalige man aan bij het slachtoffer. Hij bood aan om de schoorsteen te herstellen. Het slachtoffer stemde in. Er werd geen prijs afgesproken en de man zei ook niet voor welke firma hij werkte. Korte tijd nadien kwam de man terug, vergezeld van twee andere verdachten. Ze begonnen aan het dak van de vrouw te werken. Alle dakpannen werden weggehaald. De dag nadien, vrijdag, stonden de mannen al vroeg in de ochtend terug aan de deur van het slachtoffer. Opnieuw werd de vrouw om een grote som geld gevraagd. Het slachtoffer ging opnieuw naar de bank om het ‘voorschot’ te gaan afhalen. De bankbediende vond dit verdacht en vroeg om meer uitleg bij de vrouw. Toen ze haar verhaal had gedaan, belde de bankbediende de politie, omdat ze oordeelde dat er iets niet pluis was. De politie kwam ter plaatse en trof de drie mannen aan. Ze zijn van Roemeense afkomst. Het trio (29, 30, 31) werd gearresteerd en meegenomen naar het politiekantoor. Er werd proces-verbaal opgesteld voor oplichting en inbreuken inzake de uitoefening van ambulante activiteiten. Het parket besloot om de drie mannen voor te leiden op het gerechtshof.

Wees alert
Politie en parket van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen roepen inwoners op tot alertheid en waakzaamheid voor malafide klusjesmannen. Deze mensen, vaak Irish travellers genaamd, bieden zich huis aan huis aan, om aannemings- of herstellingswerken uit te voeren. Meestal gaat het om opknapwerkjes aan het huis of de heraanleg van een oprit.  De praktijk van de voorbije jaren leert dat dergelijke werken vaak slecht, onvolledig of soms gewoon niet worden uitgevoerd. Vaak innen de klusjesmannen een voorschot zonder de werken nadien daadwerkelijk uit te voeren. Vraag steeds of deze mensen in het bezit zijn van een machtiging voor ambulante handel, de zogenaamde leurderskaart.*

 
Komt u in contact met malafide klusjesmannen, bel dan naar het noodnummer 101. Heeft u nuttige informatie voor de politie, bel dan naar het gratis nummer van de Blauwe Lijn 0800 123 12.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *