Poldersurprise is op Pinkstermaandag in Zandvliet een ware verrassing gebleken.


 
 

Naar schatting zijn meer dan 2000 mensen opgedaagd om deel te nemen aan wat voor sommigen een dorpswandeling was en voor anderen een ontdekking van allerlei verrassingen.
Het begon aan Vrijetijdscentrum De Schelde  op De Keysershoeve, waar het aanschuiven was voor plannetjes met het traject dat diende gevolgd te worden.
Aan het centrum zelf werden de deelnemers begroet door de straatfanfare Murga, een kleurrijke en muzikale bende die jeugd, blijdschap en dans ten beste gaf. Even verder op de Botermarkt was het een al even bont vertoon met de bellenblazer die op stelten stond en reusachtige zeepballonnen de lucht in blies. Vlakbij in een soort van paardenmolen was het aanschuiven bij de piepshow. Achter de kerk door naar de trappen van de Sint-Gertrudiskerk stond een koor te jubelen. Nog verder, naar de toegang tot de Zoutendijk werden de deelnemers verrast door acrobaten en circusspelletjes.
De Zoutenbeek volgend kwam je terecht langs een machtige bomenrij langs het kanaal. In één van die  waaibomen, die de zomerwind vingen, was de boomfanfare bezig met mooie muziek.
Even verder zag je een dansact. Op de asfaltweg vond je cursiefjes van wijlen Stan Hendrickx.  Een straattheater trok de aandacht met witte plastic zakken en een stoeptekenmachine dat met zand en zout werkte. In de kiekjeshoek trok de fotograaf een mooie foto, die de deelnemers nadien meekregen als aandenken. Een operazanger liet zijn stem vanuit het slaapkamerraam schallen in de Walenhoek. Op het terrein van chiro Kievitjes konden twee trialbikers op veelbelangstelling rekenen. Achteraan het vrijetijdscentrum stond nog een circusact opgesteld. En zo was de surprisetocht rond. In de foyer van het vrijetijdscentrum werden de deelnemers opgevangen in de bar voor een drink. Hier was het dringen geblazen en proberen te schatten met hoeveel er meegedaan was aan dit unieke spel dat hopelijk volgend jaar  weer wordt opgevoerd. Ondertussen ruilden de kinderen hun schattenkaart in voor een verrassing (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *