Polderse Reddingsclub start met wedstrijden

polderse-reddingsclub
Met de start van de schoolvakantie, neemt ook het reddend zwemmen een start met de wedstrijden in open water.   Dit jaar neemt de PORC (Polderse Reddinsgclub) deel aan verschillende nationale en internationale wedstrijden.  Sommige van deze wedstrijden vinden plaats op grote stilstaande waters zoals in Susteren (Nl), Les Mazures (Fr), …. , terwijl andere plaatsvinden in zee.   Zo is er begin juli de Filcow – wedstrijd in Westende waar ploegen uit verschillende Europese landen zich meten door het uitvoeren van proeven, zoals beach flags , board rescue, ocean man/women en zoveel meer.
Medailles
De Polderse Reddingsclub is voor deze wedstrijden ingeschreven met een zeer gemotiveerde ploeg van zwemmers en zwemsters.  Het is ook deze ploeg die op het afgelopen Belgisch kampioenschap in Seraing, in zwembad, niet minder dan  11 medailles in de wacht heeft gesleept.
De zilveren medailles werden daar gewonnen door de meisjesploeg bestaande uit De Smit Lauren, Neys Ineke, Nuyens Charlotte en Maieu Shani.  Deze laatste haalde bij de miniemen een 3de plaats binnen de disciplines 100m hindernissen, 50m popredden, 50m lifesaver en  een 2de plaats op de 50m combine.   Elena Bonali haalde bij de masters een 2de plaats op de 200m hindernissen, 100m popredden, 50m pop, en 100m lifesaver.  Anke Nuyens behaalde een zilveren medaille op de 100m lifesaver in de categorie cadetten.  Charlotte Nuyens en Lauren De Smit gingen met een zilveren medaille aan de haal op de discipline line throw.
Aan alle atleten een dikke proficiat en we wensen hen veel succes deze zomer en hopen op een rustige zee in Westende.
Mocht u na het lezen van dit artikel meer informatie wensen dan kan u een bezoek brengen aan onze website www.poldersereddingsclub.be of kom eens een kijkje nemen op de surfclub van Sint Laureins – Westende in het weekende van 5 en 6 juli 2014.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder