Polderse cultuurkring stelt tentoon in Ravenhof te Putte


De Polderse Cultuurkring stelt mooie kunstwerken tentoon op haar jaarlijkse tentoonstelling.  Een uitgebreide en gevarieerde waaier van schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek, ceramiek, beelden en bloemstukken kan je komen bewonderen in het kasteel Ravenhof te Putte-Stabroek, Oud Broek. Vrijdag  23 augustus verwelkomde de voorzitter van de Polders Cultuurkring, Marcel Veldeman, de talrijke aanwezigen. Vervolgens opende burgmeester Rik Frans de tentoonstelling. Hij herinnerde er nog eens aan dat de Polderse Cultuurkring werd gesticht door mensen uit Zandvliet, Berendrecht, Hoevenen en Stabroek in juni 1959 te Zandvliet in de Martinushoeve waar ze ook vele jaren tentoonstelden. De laatste jaren doen ze dat in de prachtige locatie van het Ravenhof.
Dit jaar exposeren 12 kunstenaars enkele van hun werken. Met name Nora Alaerts, Cor Brand,  Bruno De Deken,  Fons Raeymaekers, Trui Tavernier,  Marcel Veldeman, Elvira Vercaigne, Annie Weymans, Julien De Crom, Hubert Roosen en Tina Truyen. Onder hen ook 7 werken van de Zandvlietse kunstenaar Jan Goris die in het voorjaar overleed. Men bracht zo een hommage aan hem.
 
Je kan de tentoonstelling nog dit weekend gaan bezoeken op  en 24 en 25 augustus en volgend weekend op 31 augustus en 1 september telkens van 13 tot 18 u. De inkom is  gratis. Zeker de moeite waard!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *