Polderse Poëzie in Bib Viswater

De Polderdichters met Maarten Inghels (vijfde van rechts)

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – In het kader van de week van de poëzie nodigde Vrijetijdscentrum De Schelde, kunstenaar, dichter en schrijver Maarten Inghels uit.

Woensdag 1 februari was er veel belangstelling voor de poëzieavond in de bibliotheek Viswater te Berendrecht.  Maarten Inghels, een multidisciplinair kunstenaar, dichter en schrijver kon het publiek meer dan een uur boeien met zijn verhalen en gedichten. Van 2016 tot 2018 was Maarten Inghels de officiële stadsdichter van Antwerpen. Na afloop van zijn stadsdichterschap publiceerde hij zijn dichtbundel ‘Contact’. Inghels  is niet alleen dichter maar ook kunstenaar die zijn gedichten verweeft in visuele taferelen, zoals o.a. het gedicht “Wanneer we zomer zaaien in elkaar”, aangeplant met eetbare zaden of het gedicht  “Het uur vuur” dat  geschreven werd met vuur.  Maarten Inghels was de oprichter van ‘De eenzame uitvaart’ in Antwerpen, een literair en sociaal project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart komen voordragen.  Maarten las een gedicht voor dat hij schreef voor de kleine Jason, amper 44 dagen oud, overleden en achtergelaten door zijn vluchtende ouders.  Een aangrijpend moment dat niemand onberoerd liet.

Maarten Inghels vroeg zich af of poëzie het imago van sommige winkels kon verbeteren en plaatste op maat gemaakte lichtreclame in verschillende nachtwinkels.


Polderse Poëzie, creativiteit van eigen bodem.

Na een pauze van een tiental minuutjes werd er een bloemlezing van gedichten, ingestuurd door districtsbewoners, gegeven.  De bibliotheek lanceerde eerder, n.a.v. de poëzieweek, een oproep om gedichten in te sturen, leeftijd of onderwerp waren van geen belang.

De bib kreeg gedichten van Johanna Smet, Nele Van Herck, Aline Lecomte, Nancy Brands, Jos Hendriks, Liliane De Beukelaer, Eric De Vree, Pieter Konijn, Maud Kikkert, Amanda De Mayer, Gerda Jonckers, Nina Aerts, Pieter Jozef Adriaenssens, Guy Lion, Franki De Beukelaer, Pieter Aendekerk, Evie Antonis, Gerda Durinck, Dirk Wens, Elke Thys en Marc Bungeneers.   Proficiat aan alle creatieve dichters!

De gedichten werden verzameld in een bundel, iedere bezoeker kreeg er eentje mee naar huis.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *