Poldermuseum in augustus open op zaterdag en zondag

het oude klaslokaaltje is één van de blikvangers van het museum

LILLO – In augustus is het Poldermuseum geopend op zaterdag en zondag van 13u00 tot 18u00 (laatste toegang 17u00). Op zondagen 13 en 20 augustus is het geopend vanaf 10u00. Op 13 augustus ter gelegenheid van Lillo Boekendorp en op 20 augustus tijdens de Sjachermarkt. Ook op dinsdag 15 augustus is het geopend tussen 13u00 en 18u00.

Ter gelegenheid van 60 jaar Poldermuseum in Lillo is er een tijdelijke tentoonstelling over de belangrijkste gebeurtenissen uit deze 60 jaar. Verder is er een overzicht over de evolutie dat het museum heeft ondergaan gedurende deze zes decennia.
Verder zijn er volledig volgens de tijdsgeest ingerichte woonkamers, winkeltjes en herbergen met alleen authentieke voorwerpen uit de Antwerpse polder flitsen je terug naar de goede oude tijd, toen alles beter was.
Voor de kinderen is er een leuke zoekwedstrijd doorheen het Poldermuseum. Op het einde van de zoektocht volgt er een verrassing uit de schatkist van POL.

Groepen kunnen dagelijks het Poldermuseum bezoeken. Voor informatie en boekingen : 0485/61.48.32 of boekingenpoldermuseum@gmail.com.

De thematentoonstelling samengesteld door de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder draagt dit jaar de naam « Polderschetsen André Gailliaerde ».

Daarnaast zijn er weer andere kamers vernieuwd. De nostalgie hangt er nog steeds, maar dankzij vele nieuwe stukken en getuigenissen is die nu nóg levendiger. Wie het museum bezoekt, waant zich weer helemaal in de (verdwenen) polderdorpen. Voor nog meer informatie kunt u terecht op www.poldermuseum-lillo.be.
 Wie nog niet is ingeschreven op de vernieuwde nieuwsbrief kan dit via dezelfde website.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *