Polderklievers blijven verbazen

 

De winnende ploeg de Chicos met de dames van de Cycling Chicas


Dat er binnen één der grootste wielerclubs uit onze Polder creatievelingen zitten werd op zondag 9 juli weerom bewezen. Voor hun eigenste jaarlijks kampioenschap, steevast gereden tijdens Zandvlietse Kermis, puzzelden ze een aparte formule uit. De koers werd op zondag 9 juli in ploegen gereden, van telkens 6 renners, mooi samengesteld uit toppers en mindere goden, maar allen met een hart voor de fiets.
Originele formule
De start werd een Le Man-start, waarbij de 8 ploegleiders eerst een spurtje van een 250 meter dienden af te leggen, hun koersschoenen aantrekken, op hun fiets springen om alvast een eerste lokaal rondje af te leggen Bij aankomst diende een drinkbus doorgegeven te worden aan de tweede en opnieuw een rondje te fietsen, dit ging door tot alle acht de ploegen met zes renners waren. Een verplichte binnenbandwissel van het achterwiel zorgde voor de nodige hilariteit bij de vele toeschouwers, maar zorgde er ook voor dat de tijdsverschillen tussen de ploegjes opliep. Dat sommige teams zich grondig voorbereid hadden op deze wissel is zeker, maar niet bij elk ploegje verliep het even vlot. Eens de wissel gebeurd dienden nog 4 ronden afgelegd te worden. 
Het was zeer mooi om zien hoe ploegen hun uiterste best deden om iedereen aan boord te houden. Samen duwden ze hun eigen renners voort om toch maar voorop te kunnen blijven of een andere ploeg te kunnen inhalen. Want de eerste en de laatste vertrekker per ploeg aangevuld met nog 2 andere renners per ploeg dienden samen de eindmeet te overschrijden. Als eerste kwamen de Chicos over de meet, gevolgd door de Vlijtige Liesjes en derde werden de Cuytenbijters.
Sfeer alom
De sportieve sfeer binnen de Polderklievers, zorgt er ook voor dat de sfeer rond hun ganse kampioenschap steeds een leuke en volkse happening wordt. Speakers van dienst Bert Wouters en Frederic Crynen slagen er telkens in om de toeschouwers op een goedlachse manier de nodige info bij te brengen. 
Nu is het uitkijken naar dinsdag 11 juli om 19 uur als het startschot gegeven wordt voor de koers die gereden

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder