Polderheem verheugd over terugkeer van 'Het Boomke'

De Koninklijke Kring van de Antwerpse Polder plaatst met haar derde uitgave van 2011weer enkele interessante onderwerpen in de kijker. Uit het editoriaal van voorzitter Martin Braem en reacties van de lezers blijkt dat interactieve bijsturing van het Polderheem  vruchten afwerpt.
Hierbij tonen bezoekersaan de tentoonstelling over de oude herbergen in het Poldermuseumvoluit hun waardering. Aansluitend beschrijft Wim D’hooge de oude Ekerse taplokalen. Hugo Vermeiren brengt de laatste aflevering over de schand- en dorpspalen. Hij stelt ook de oude boerengilde van Oorderen-Wilmarsdonk voor en vermoedt iets over “spionitis” tijdens WO II in Zandvliet.

Vestingstad Zandvliet
 Lezers die meer willen weten over Fort St.- Martijn (1620) nabij de vestingstad Zandvliet, worden uitgenodigd op de voorstelling door professor Leune op vrijdag 21 oktober a.s. om 20u.- in zaal Vredehof te Zandvliet. Hugo Lambrechts maakte een grondige studie over het oud beroep van zeilmaker, zijn stielkennis en zijn werktuigen die in het Poldermuseum te vinden zijn.

Het Boomke
Wie kent nog de eeuwenoude Oosterweelse benaming “ het boomke” ? Na  jaren van wisselende instandhouding, wordt deze oude zeemansreliek op 25 november a.s. officieel door de Antwerpse burgemeester terug in eer hersteld.
Dit Polderheem wordt afgesloten door Hugo Driesen met de nombrementen (belastingrollen) van de polderdorpen in 1686.

Een jaarabonnement (4 nummers) op tijdschrift Polderheem kost min. 12 €, te storten op rekening van de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder 973-0139431-76, Antwerpse steenweg 49, 2940 Hoevenen, met vermelding van juiste naam en adres. Info bij Frans Yzermans tel. 03-664 30 98.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder