De ‘wegpiraten’ van de Sint Catharinaschool


Stabroek –  Vrijdag 30 september werden alle leerlingen en kleuters van de Sint Catharinaschool  in Stabroek voorzien van een fluohesje. Zo’n 510 leerlingen trokken met het fel gekleurde vestje veilig huiswaarts.

De  gemeente Stabroek wil haar steentje bijdragen in  verkeersveilige situaties voor kinderen en schonk aan de school 550 fluohesjes. Directeur Guy is hen dan ook dankbaar voor deze gift.

De verkeersouders zorgden ervoor dat op de hesjes de naam van de kleuters en de leerlingen tot en met het vierde leerjaar werden vermeld. De grootsten van de school hadden de vrije keuze om hun naam hetzij van buiten of van binnen op te tekenen.  Het was vrijdag dan ook een flitsende verschijning van geel/groene wegpiraten op de speelplaats van de school.

Verkeersweek

Vanaf dinsdag stapt de school weer in de verkeersweek. Tal van activiteiten rond veilig verkeer worden uitgewerkt. De verkeersouders houden op onaangekondigde tijden prikacties op het gebruik van het fluohesje. Door een fluovestje te dragen word je als fietser of voetganger sneller door automobilisten opgemerkt en kunnen ze tijdig snelheid minderen. Het reflecterend materiaal wordt vanaf  150m gezien.

Telkens de kinderen met het vestje naar school komen, worden zij beloond met een sticker. De klas die de meeste stickers heeft verzameld wordt het op einde van het schooljaar beloond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder