Polderdistrict verwelkomt meer dan 80 deelfietsen van Donkey-Republic

schepen Sandra Suykerbuyk (CD&V) Antwerpse schepen Koen kennis (N-VA),
districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA), gemeenteraadslid Daniëlle Meirsman (N-VA)
en raadslid Marc Maes (N-VA)

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Het districtsbestuur van het Polderdistrict heeft de eerste deelfietsen van Donkey Republic verwelkomd aan de Leeuw van Vlaanderen in Zandvliet. Dat gebeurde in het bijzijn van de Antwerpse schepen, Koen Kennis (N-VA). Vanaf 21 november zullen overal in het district de deelfietsen van Donkey Republic geplaatst worden. De fietsen kunnen gebruikt worden in het district, de stad en ook andere buurtgemeenten.

49 elektrische en 32 reguliere fietsen zullen telkens terug te vinden zijn in de daarvoor ingerichte ‘hubs’ of dropzones. In totaal komen 9 dropzones in het Polderdistrict, in de buurt van multimodale knooppunten en strategische locaties:

Dorpsstraat 52
Monnikenhofstraat
Tongerlostraat 1
De Keysershoeve 18
Antwerpsebaan 272
Steenovenstraat 68
Zandweg 9
Antwerpsebaan 409
Lillo
De Antwerpse schepen voor Mobiliteit is zeer blij met de allereerste deelfietsen in het Polderdistrict. “We zijn al elf jaar bezig met de Velo-fietsen in de stad en districten. In het Polderdistrict was dat systeem niet echt mogelijk en zijn de afstanden ook te ver om die Velo-fietsen in te zetten”, vertelt Koen Kennis (N-VA).

Antwerpse schepen, Koen Kennis (N-VA) maakte een ritje met de Donkey fiets

Dankzij de stadsfietsen en vooral de elektrische fietsen van Donkey Republic kunnen de inwoners van het district nu wel gebruikmaken van het deelfietsensysteem. “De infrastructuur is beter en je kan er vlot mee fietsen doorheen het district, maar ook naar de haven of naar de stad Antwerpen. Met de Donkey-fietsen is het ook aangenamer, vlotter en veiliger om te fietsen, zeker met al die mooie plekken in de buurt.”

De fietsen van Donkey Republic komen niet alleen in het district, maar ook in de regio. “Met de stad, Vervoerregio en Lantis ambiëren we het deelsysteem op grotere schaal. Je zal dus niet alleen in het Polderdistrict kunnen fietsen, maar ook naar Stabroek, Hoevenen, Kalmthout of nog verder. In bijna alle gemeenten in de provincie Antwerpen zullen er stations komen. Dat is goed voor bijna 2000 fietsen in de hele Vervoerregio.”

In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo kunnen ze nu eindelijk starten met het deelfietsensysteem. “Door de geografische ligging was het Velo-systeem van de stad niet haalbaar voor ons, maar nu zijn we ontzettend enthousiast over dit project”, vertelt schepen van Mobiliteit, Sandra Suykerbuyk (CD&V). “Het is een vervanging van het openbaar vervoer. Je kan het gebruiken voor recreatieve doeleinden, maar ook voor woon-werkverkeer. Zo triggeren we onze inwoners om toch meer de fiets te gaan gebruiken.”

Samen fietsen: Danielle Meirsman, Carl Geeraerts, Koen Kennis en Sandra Suykerbuyk

Sandra is ook voorzitter van de werkgroep ‘fietsbeleid Polder & Noorderkempen’ om het systeem met de Donkey Republic-fietsen uit te zetten in de regio. “Hierdoor kunnen we ons makkelijker verplaatsen naar onze buurgemeenten en het havengebied en komen we toch een beetje de noden van onze inwoners tegemoet. De fietsinfrastructuur zal in onze dorpskernen en daarbuiten de volgende jaren nog mee moeten evolueren tot het een prominente en veilige plek is ons straatbeeld.”

Vanaf volgende week zal Donkey Republic de deelfietsen in het Polderdistrict stapsgewijs verdelen. Met de Donkey-app kan je een fiets lenen of een abonnement aanvragen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Op een half uur ben ik niet in Antwerpencentrum vanuit berendrecht en dan nog is terug kostelijke onderneming dan is de bus goedkoper🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *