Polderderby FC De Klok – VK GeelZwart89

De polderderby van de VVV, gespeeld in Stabroek, met 2 ploegen die in de winningmood waren. Geelzwart dat 2 overwinningen op rij haalde, en de klok dat nog beter deed met 6 of meer winstmatchen op rij. En de thuisploeg had nog iets recht te zetten, want het was Geelzwart dat hun in de heenronde de eerste nederlaag van het seizoen had bezorgd.  Dus het kon wel eens spannend worden. De match kon voor de klokskes niet beter beginnen. Na amper 3 minuten stond het al 1 / 0. Na een voorzet kregen de bezoekers de bal niet goed weg, en de klok kon op doel schieten. Onze keeper Dave Heyman kon de bal nog net op de lijn stoppen, maar de scheids wees toch naar het midden. Verbijstering alom want zelfs bij de thuisploeg was er niemand die in eerste instantie  begon te juichen. Maar ja, de scheids kwam niet op zijn beslissing terug, en zo moest Geelzwart al vroeg in de achtervolging. En in de 15e’ konden zij gelijk maken. Een vrije trap van Bonny Fissers ging naar de 2e paal, alwaar Jurgen Braspennincx de bal terug voor doel kon koppen, en het was dan Mattia De Smet die het snelst was en met het hoofd de 1 / 1 kon scoren. Verder in de 1e helft ging het redelijk gelijk op, met Geelzwart toch iets meer in de aanval, maar de Klok dat op de counter  nog enkele keren gevaarlijk was.
De 2e helft dan. Die begon voor de bezoekers zowaar nog slechter dan de 1e. want reeds in de 2e minuut kwamen zij weer op achterstand. Slecht uitverdedigen maakte dat de klok een schot op doel konden geven dat door onze keeper niet geklemd kon worden. En dan was het voor de thuisploeg een makkie om de bal over de lijn te duwen. Weer een stom doelpunt tegen, maar ook die tellen, zodat het weer achtervolgen was voor Geelzwart. Maar het was de Klok dat de boel goed gesloten hield achteraan, waardoor er geen grote kansen meer kwamen en zij zo hun revanche beet hadden. Jammer  want een gelijkspel had misschien wel verdiend geweest voor onze jongens. Volgende match is er op zaterdag 16 maart, wanneer Wilgenhof op bezoek  komt. Tot dan!
Geel Zwart 89: Heyman Dave/ Van der Vorst Dave/ Joossens Michael/ Fissers Bonny/ Maher Alex/ Claessens Wim/ Braspennincx Jurgen/ Sarra Ribo Tom/ Van Dorst Gert/ De Smet Mattia/ Braspennincx Johan  res: Srdic Micky

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.