Polderdagen worden volksfeest en grote familie happening

Tijdens het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 juli zijn het opnieuw Polderdagen in het Waterstraatje in Berendrecht op de terreinen achter de manege ,,Het Hoefijzer’’. De organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om er een fantastisch familie-evenement van te maken met extra aandacht voor de allerkleinsten en de jeugd. Bedoeling is te laten zien dat het trekpaard terug herleeft en voor vele dingen ingezet kan worden. Zondag kunnen sterke kerels hun krachten laten zien tijdens het kampioenschap stroladen. Voor de eerste maal in Vlaanderen zal er ook een demonstratie ,,Ringsteken’’ te zien zijn. De inkom is gratis en er is voldoende parking, spijs en drank voorzien.
De derde editie van de Polderdagen worden opnieuw ingericht door de stichting Polders Trekpaard, in samenwerking met de Berendrechtse vzw De Schuur. Het initiatief van het evenement komt van een groepje polderbewoners uit Berendrecht, Zandvliet, Stabroek, Hoevenen en Lillo die tussen pot en pint het initiatief namen. Dat alles maakt dat zaterdag 28 en zondag 29 juli het beeld van het oude Berendrecht zal herleven. De eerste activiteiten starten zaterdag en zondag al om 9 uur om pas rond 18 uur af te sluiten.
Poldermarkt
De Polderdagen worden een echt volksfeest met gansrijders, trekpaarden, paardenwagens en koetsen. Tientallen paardenspannen in een spectaculaire Power Horse Competition, polderbewoners in klederdracht, picknickende families en boerengasten die om ter vlugst stro laden op boerenwagens. Paardenspannen dienen verschillende proeven te doen waaronder een dressuurwedstrijd en een hindernissenparcours. Hoogtepunt van de wedstrijd wordt de grote slotshow op zondagnamiddag waarbij de rijtuigen, ruiters en passagiers zo authentiek mogelijk voor de dag moeten komen, compleet in aangepaste klederdracht. Zondag is er vanaf 9 uur ook een Poldermarkt met handelaars en ambachtslieden.
Power Horse Competition
Voor de Power Horse Competition strijden zaterdag en zondag circa 50 teams. De onderdelen van de wedstrijd bestaan uit het mennen van paarden met een rijtuig of het te voet mennen tijdens de trekpaardproeven. Het gaat niet alleen om behendigheid, maar ook om snelheid en durf. Aan de wedstrijden wordt deelgenomen door Belgische, Nederlandse en Duitse combinaties. Men rijdt met trekpaarden met een minimale leeftijd van 4 jaar en een minimum gewicht van 650kg. Er zijn 4 wedstrijdklassen: enkelspan, dubbelspan, tandem en vierspan. De wedstrijden worden zowel met authentieke rijtuigen als met marathonwagens gereden. De eind presentatie op zondag rond 15 uur, wordt met de authentieke rijtuigen gereden.
Randanimatie
Naast het paardentreffen wordt voor heel wat randanimatie gezorgd, waaronder een paardenwandeling, het kampioenschap stro laden, een behendigheidswedstrijd voor tractoren en een static show met oldtimertractoren, ponyritjes voor kinderen, springkasteel, vliegend tapijt enz. Er zijn ook gratis huifkartochten langs de prachtige Berendrechtse polder. Ook wie een paard heeft, is welkom om deel te nemen aan het spel zonder grenzen en mag ook zijn behendigheid tonen in verschillende proeven. Het volledige programma kan je vinden op www.polderdagen.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *