Polderbelangen treedt toe tot N-VA

N-VA kondigde maandagavond de toetreding aan van Polderbelangen tot de N-VA. Binnen de districtsmeerderheid Berendrecht, Zandvliet en Lillo verandert niets. Districtsschepen Danielle Meirsman en raadslid Rudi Sempels blijven het bestuursakkoord loyaal uitvoeren.
Meirsman werd twaalf jaar geleden districtsschepen nadat ze als lijsttrekker voor de toenmalige VLD werd verkozen. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen werd ze lijsttrekker van de partij Verenigde Polderbelangen en kwam Meirsman opnieuw in het college. Nu zet ze haar politieke carrière verder bij N-VA.
Rudi Sempels was zes jaar raadslid voor Groen en zes jaar voor Polderbelangen. Antwerps N-VA voorzitter Fons Duchateau wil het woord “overlopers” niet in de mond nemen. “Het gaat niet om individuen maar over een volledige partij”, zei hij.  Over de politieke toekomst van beide mandatarissen was hij duidelijk. “Het spreekt voor zich dat ze een prominente rol zullen vervullen bij de lijstvorming maar daar zijn we nog niet aan begonnen”. De verdere uitbouw van de afdeling en het voorbereiden van de districts- en gemeenteraadsverkiezingen zijn de belangrijkste uitdagingen.

foto: vlnr: Willem van Alsenoy, voorzitter Polderbelangen, raadslid Rudi Sempels, N-VA voorzitter Gert van Herck, Antwerps N-VA voorzitter Duchateau en districtsschepen Danielle Meirsman

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *