Ontroerend mooi feest voor tweejarige Juliette die leukemie overwon

HOEVENEN – Men kon er niet naast kijken, vorige zondag, als men de oprit naar de Blokwegvelden passeerde. Een groot bord met één woord erop : “JULIETTE” en een eind verder een ander bord met “WELKOM”.
Honderden mensen gingen in op de uitnodiging om de tweede verjaardag van de kleine Juliette, die 21 maanden streed tegen meneer leukemie, te komen meevieren.
En alhoewel om 14 uur, toen het feest moest beginnen, de regen nog uit de lucht gutste genoot iedereen daarna des te meer van de mooie opklaringen. Het deed denken aan vorig jaar in mei toen hier aan dezelfde Blokwegvelden wafels verkocht werden en Marc Deelen zijn eenzame sponsorfietstocht startte,ook in de regen, die hem tot in de Spaanse Pyreneeën zou brengen. Dit alles ten bate van baby Juliette en het Kinderkankerfonds.
Nu bood het geheel een feestelijke aanblik met de grote feesttent, de kleurrijke springkastelen en een podium voor het coverbandje.  Aan één van de standjes was het blogboek “Groetjes uit Gent” te koop, op ontroerende wijze bijeengeschreven door mama Sophie in het U.Z. Gent, tijdens de vele maanden dat ze daar logeerde.
Maar dat is nu allemaal voorbij want eerder in de maand werd de tweejarige Juliette door de oncologen van hetzelfde ziekenhuis genezen verklaard. De ommekeer kwam er toen een jaar geleden beenmerg van haar oudere zusje Manon getransplanteerd werd bij het zieke zusje.

Emoties en vreugdetranen
Het was een erg ontroerde Sophie die samen met haar twee dochtertjes het podium beklom om nog eens iedereen van harte te bedanken die haar en haar man Steven in die moeilijke maanden gesteund hebben. Wanneer de peuter ook enkele woordjes brabbelde in de microfoon werd hier en daar een traan weggepinkt. Het “Lang zal ze leven” werd door iedereen uit volle borst meegezongen en daarna gingen honderden witte ballonnen de lucht in.
Even later werden twee reusachtige taarten de feesttent binnengedragen en waren er ook nog verschillende kleinere. Meer dan taart genoeg voor elkeen ! Het was een blij en prachtig feest voor iedereen die het meemaakte.
L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *