Polder brengt al twee decennia ‘Muziek in de Wijk’

KFVZ-in-Berendrecht-1997-MIDW

Fanfare Verbroedering en fv De Keyser draaien al twintig jaar mee,  foto:  het  het concert van Kon Fanfare de Verbroedering van Zandvliet 1997 op het plein aan de bib te Berendrecht

Deze maand brengt Muziek in de Wijk elke zaterdag de zomer naar afwisselend Zandvliet en Berendrecht.  Muziek in de Wijk is toe aan zijn twintigste jaargang in de polder. Koninklijke Fanfare De Verbroedering van Zandvliet en socioculturele vereniging De Keyser waren er vanaf het prille begin bij.
Zandvliet – “Ons optreden tijdens de tiende editie blijft voor ons een hoogtepunt, omdat de fanfare toen samen met gastvedette Gunther Neefs op het podium stond. Omdat er toen nog geen echte omkleedkamer was voor artiesten, werd een wagen van de groendienst omgebouwd tot kleedruimte voor Gunther Neefs”, herinnert zich Marcel Zoons.
Ook socioculturele vereniging De Keyser draait al twintig jaar mee.  “Wij verzorgen geen muzikale of andere optredens, maar geven wel een smakelijk tintje aan Muziek in de Wijk. Het begon allemaal met een zelfgemaakt recept voor sangria, dat na twintig jaar nog steeds in de smaak valt. In Berendrecht was ook de jaarlijkse paella een topper. Die werd dan klaargemaakt in een reuzenpan van de plaatselijke Delhaizewinkel. Ook dit jaar is er opnieuw paella”, verzekert Erik Brants van fv De Keyser.
Zaterdag 6 augustus strijkt Muziek in de Wijk neer op de Botermarkt in Zandvliet. Om 18u30 opent Fanfare Verbroedering de twintigste jaargang, om 19u neemt Sue Me Charlie de fakkel over om om 20u30 zet de Colombiaanse Rancho Aparte de Botermarkt in vuur en vlam.  Vanaf 19u loopt ook de verenigingenmarkt en zijn er circusworkshops voor kinderen met Circant. Info :   www.zva.be en 078.05.50.50
Muziek in de Wijk in beeld
In de rand van “Muziek in de Wijk” vindt in het districtshuis te Berendrecht (1° verdieping) een fototentoonstelling plaats die “20 jaar Muziek in de Wijk in de Polder” illustreert.
De expo is een initiatief van De Keyser fv, en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren.  Van 05 tot 29 augustus Districtshuis, Antwerpsebaan 140 Berendrecht
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder