Poepsjieke toiletten in Sint Catharinaschool te Stabroek


Op de laatste schooldag, donderdag 30 juni werden in de Sint Catharinaschool te Stabroek de vernieuwde toiletten officieel geopend.

Het  toilettenblok op de speelplaats was dringend aan vernieuwing toe en het resultaat mag dan ook gezien worden. Fris ogende toiletten geschilderd in vrolijke kleurtjes.

Actiegroep “Poepsjieke toiletten”

De school heeft een leerlingenforum o.l.v. Juf Cindy. Elke vrijdag mogen de leerlingen ideeën aanbrengen om de school en zijn omgeving te verbeteren. Geen geklaag of gezeur maar wel positieve voorstellen. Zo kwam het idee uit de bus om de bestaande wc’s op de speelplaats op te frissen.  Ris, Xander en Iben van het derde leerjaar  startten de actiegroep “Poepsjieke toiletten” op.

Heel de organisatie van het aanschrijven van leerlingen om thema’s te bedenken, het  zoeken van sponsorgeld, want schilderwerken zijn behoorlijk duur,  ed. viel onder de verantwoordelijkheid van de actiegroep.  Kortom de kinderen namen alles in eigen handen, met wat ondersteuning van Juf Cindy.

Al vlug liepen tal van voorstellen binnen. Bij de meisjes ging de voorkeur uit naar liefelijke onderwerpen zoals o.a. prinsessen, regenbogen, bloemetjes, vlinders … De jongens zagen het iets stoerder en hadden de voorkeur voor gitaren en cartoons.

Er werd een selectie gemaakt en An Valkenborghs ging aan de slag en stileerde de tekeningen met de computer. Er werden ouders gezocht om te  schilderen en handige papa’s om het houtwerk uit te snijden. De leerlingen van het vijfde leerjaar namen de deuren onder handen en het derde leerjaar schilderde het houtsnijwerk.  Elk toilet kreeg zo een eigen thema en werd fleurig geschilderd. Je zou er voor je plezier opgaan! Want niets is zo aangenaam dan een mooi en schoon toilet!

De school wil dan ook in het bijzonder de ouderraad danken voor de gulle sponsoring, carrosserie Lombardo voor het leveren van de stickers en natuurlijke de vele vrijwillige helpers.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *