Podcast Kalmthout met Helena Vandersteen en Alex Wilequet

Alex Wilequet en Helena Vandersteen

KALMTHOUT – Voor elke aflevering van zijn podcast springt radiodocent en verhalenzoeker Jeroen Franssens op zijn vouwfiets en gaat hij op zoek naar boeiende verhalen in Kalmthout. Burgemeester Lukas Jacobs: “Via onze podcast laten we heel graag onze inwoners zelf aan het woord want overal in onze gemeente schuilt er wel een boeiend of mooi verhaal.” Voor de nieuwste aflevering ging Jeroen op de koffie bij Helena Vandersteen, dochter van Willy Vandersteen, en gelauwerd acteur Alex Wilequet (De Paradijsvogels).

“Velen verwachten dat wij in een soort Suske en Wiske museum wonen”, lacht Helena wanneer ze Jeroen verwelkomt in hun eclectisch interieur. Al snel worden samen mooie en grappige herinneringen opgehaald aan het prille begin van hun levenslange liefdesverhaal. Zo vertelt Alex hoe hij meteen onder de indruk was van Helena, toen hij haar op 18-jarige leeftijd voor het eerst zag in de vestiaire van het kamertoneel. “Bij mij duurde het iets langer”, grapt Helena. “Wat ik me nog heel goed herinner, is dat ik vroeger vaak in het midden van de film moest vertrekken om mijn laatste trein naar Brussel te halen”.

“Jullie leerden elkaar een totaal verschillende wereld kennen”, aldus Jeroen. Helena, die naar eigen zeggen vroeger door haar ouders nogal kort gehouden werd, ontdekte dankzij Alex hoe het leven achter de coulissen eruit zag. Als uitbaatster van twee modeboetieks in Heide en Kapellen, toonde Helena hem op haar beurt de mode- en boetiekwereld. “Nooit gedacht dat ik op de modebeurs in Parijs zou belanden”, lacht Alex. “Hoe komt het trouwens dat jullie er na al die tijd samen nog steeds zo gelukkig uitzien?”, vraagt Jeroen zich af. “Dat zal zeker te maken hebben met het gezonde leven en de gemoedsrust in Kalmthout na er 27 jaar te wonen”, antwoordt Helena enthousiast.

Ook deelt ze met veel plezier herinneringen aan haar vader en geeft ze eerlijk toe dat ze vroeger als jong meisje nogal een kwajongen was. “Het zou wel eens goed kunnen dat enkele eigenschappen van Wiske op mij gebaseerd zijn”, geeft Helena te kennen met een glimlach.

Benieuwd naar meer anekdotes van dit charmante koppel? Beluister dan gratis de podcast via www.kalmthout.be/podcast waar je ook de vorige afleveringen kan terugvinden.
Ben of ken jij iemand met een aandoenlijk/boeiend/pakkend… verhaal? Laat het weten via info@kalmthout.be. Wij maken er iets moois van!

foto: copyright Helena Vandersteen. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder