De Nieuwe Rand: samen op weg naar morgen

BRASSCHAAT/EKEREN/STABROEK – De Nieuwe Rand is een project dat de mobiliteit, leefkwaliteit en klimaatvriendelijkheid in de oostrand van Antwerpen wil verbeteren. Tijdens de infomarkten in september kom je alles te weten over De Nieuwe Rand en kan je jouw stem laten horen.

Met het Toekomstverbond werd in 2017 het initiatief genomen om onze regio vlotter bereikbaar te maken en onze leefkwaliteit te verbeteren. Naast de Oosterweelverbinding, de overkapping van de ring en meer duurzaam vervoer, komt er ook een nieuw Haventracé om het verkeer zo veel mogelijk rond de stad te leiden.

De Nieuwe Rand moet het oostelijk deel van dat Haventracé realiseren en heeft drie belangrijke doelen: veiliger, duurzamer en vlotter verkeer, een betere leefkwaliteit en een meer klimaatvriendelijker omgeving. Inwoners, burgerbewegingen, middenveld, lokale besturen en experten maken samen ambitieuze plannen rond een betere toekomst in de oostrand van Antwerpen.

Vandaag is het project in de onderzoeksfase aanbeland: er wordt onderzocht hoe de A12 en E313 beter kunnen, maar ook of en hoe de aanleg van de A102 en de NX kan bijdragen tot een betere regio. Even belangrijk is het onderzoek naar sterkere openbaar vervoer-, fiets- en wandelnetwerken, grotere en beter verbonden natuur- en bosgebieden en voldoende ruimte voor landbouw.

Infomarkten
Ook jij krijgt de kans om vragen te stellen en jouw mening te geven over het geplande onderzoek. We nodigen jou ook graag uit voor de infomarkten.
Deze vinden plaats op 12 september te Schoten in CC De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10. Op 13 september te Brasschaat in het gemeentehuis, Verhoevenlei 11. Op 14 september in Wommelgem in de Theaterzaal, Brieleke 16. Op 15 september te Ekeren in De Akerzaal van Ekers Hof, Groot Hagelkruis 6. Op 20 september te Stabroek/Hoevenen in zaal Jos, Kerkstraat 89.
Telkens doorlopend van 16.30 uur tot 20.30 uur

Kan je er niet bij zijn, maar blijf je graag betrokken? Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontdek alle info via de website denieuwerand.be

copyright: gemeente Stabroek – rr

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder