Platform voor beschermingsmiddelen

Berendrecht/Zandvliet/Lillo – Tijdens de districtsraadszitting van 27 april vroeg N-VA fractieleidster Carine Stark of het niet mogelijk zou zijn om in het district Berendrecht Zandvliet Lillo een structuur uit te werken voor het centraliseren van initiatieven rond beschermingsmiddelen.

“De maatregelen ter bestrijding en inperking van de COVID19 pandemie worden in Vlaanderen bijgestuurd. Burgers dienen zich voor een aantal basisdiensten, waaronder scholen en openbaar vervoer, uit te rusten met mondmaskers en eventueel andere beschermende attributen,” zo begint Carine Stark haar vraag aan Carl Geeraerts, districtsburgemeester. “Een aantal gemeenten, waaronder buurgemeente Stabroek,  ontwikkelden inmiddels al initiatieven om hun inwoners van mondmaskers te voorzien. Maar ook de burgers kunnen meehelpen.”

Carine Stark stelt daarom voor om na te gaan in hoeverre het district het voortouw kan nemen in het opzetten van een structuur die aan onze inwoners een vast aanspreekpunt biedt als zij bereid zijn om mee in te staan voor de levering van gekwalificeerd textiel,  vervaardiging van beschermingsmiddelen en de verdeling ervan in ons district.

“Naast het aanspreekpunt is ook de terbeschikkingstelling van een voldoende grote ruimte (sociale afstand!) en mogelijk andere ondersteuning van het district belangrijk,” zo besluit Carine.

In zijn antwoord zei Carl Geeraerts dat zulke acties steeds worden gecoördineerd door de stad. “Het district kan hierin geen voortouw nemen – we beschikken ook niet over de vereiste logistiek om dit te voorzien. We denken eerder aan een digitale overzichtslijst waarop alle initiatieven kunnen vermeld worden, zodat iedereen die iets kan voorzien voor onze inwoners zich hierop kan aanmelden.”

Wat betreft de ter beschikkingstelling van een grote ruimte verwees de districtsburgemeester naar de voorwaarden opgelegd door de federale regering. “Alle openbare ruimten zijn gesloten.”

Info: carina.stark@antwerpen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *