Plantendag zet in op klimaatbewust tuinieren

Als oudste plantenbeurs van België is de Plantendag van Arboretum Kalmthout een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.   Copyright: Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – De klimaatverandering en de uitzonderlijke weersomstandigheden wereldwijd zijn meer dan ooit een hot topic. Dat ook vele plantenliefhebbers de kluts kwijt raken, hoeft niet te verwonderen. Welke zijn dan wél de ideale bomen en planten voor de toekomst? De Plantendag van Arboretum, Heuvel 8, Kalmthout brengt op zondag 1 oktober beslist raad, want daar verzamelen de beste kwekers uit België en omstreken met advies én vers plantgoed.

Bezocht je afgelopen zomer de tuin van Arboretum Kalmthout, dan kon je een uitgestippelde wandeling volgen langs twintig zomerbomen die het bij ons steeds beter lijken te doen. Ook de Plantendag van zondag 1 oktober is een geschikt moment om je licht op te steken over de juiste plantenkeuze voor jouw tuin. Je koopt er immers bij de beste kwekers die klaar staan met advies en specialist zijn binnen hun sortiment. Van eetbare, klimaatrobuuste planten tot bijzondere sierplanten, botanische rariteiten en erfgoedsoorten … Er valt heel wat te ontdekken op deze oudste, internationale plantenmarkt van België. En ook in het eigen plantencentrum van Arboretum Kalmthout kun je zoals elke dag terecht voor een zeer specifiek en uiteenlopend aanbod van bijzondere bomen en planten.

Tickets online extra voordelig

Tickets voor de Plantendag zijn extra voordelig aan het voorverkooptarief en te koop via de website van Arboretum Kalmthout. E-tickets geven bovendien voorrang aan de ticketcontrole. De toegang tot de tuin en deelname aan één van de rondleidingen is inbegrepen.

Praktische informatie over de plantendag en het overzicht van de deelnemende kwekerijen vind je op www.arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *