Plannen van De Lijn voor het noordelijke district

Binnenkort staan tussen Stabroek en Ekeren de bussen niet meer in file ©mmpress

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Tijdens de districtsraad van maandag 6 maart vroeg raadslid Marc Maes (N-VA) aan districtsburgemeester Carl Geeraerts, tevens afgevaardigde in de Vervoerregioraad, naar een stand van zaken over de plannen van De Lijn.
“In september vorig jaar adviseerde de districtsraad over de realisatie van een busbaan op de A12 in beide richtingen en dit minstens tot het aansluitingscomplex te Berendrecht,” aldus Marc Maes. “We vernamen dat er binnenkort effectief een voorlopige vrije busbaan voor De Lijn en collectief vervoer zou worden aangelegd op de A12 tussen de aansluiting van de R2 in Stabroek en de oprit Leugenberg in Ekeren. Dit is alvast een stap in de goede richting. Hoever staat het met de plannen van De Lijn voor ons district?”
In zijn antwoord liet districtsburgemeester Geeraerts weten dat De Lijn een optimalisatie deed in gans Vlaanderen. “Voor ons district betekent het dat voor de sneldiensten over de A12 de frequentie verdubbeld wordt: tijdens de spits elke 15 minuten, in de daluren elk half uur. Op zaterdag (overdag) rijdt de snelbus voortaan ook elk half uur. Op zondag en ’s avonds zal er ook een snelbus rijden.”

De nieuwe dienstregeling zal ingaan vanaf 1 juli dit jaar. “Vanaf dan rijdt de stopdienst 770 (nieuw busnummer 70) niet meer door Berendrecht en Zandvliet. Alle bushaltes worden dan bediend door de sneldienst. Belangrijk is wél dat alle functionele lijnen gericht op scholen in Stabroek, Ekeren, Merksem, Kalmthout, Kapellen en Brasschaat zoals voorheen door Berendrecht en Zandvliet zullen blijven rijden,” legde Geeraerts uit.
Volgens recente cijfers rijdt of komt 62.77% van de reizigers die in Berendrecht of Zandvliet op de bus stappen of afstappen, van Antwerpen. “Voor hen is de nieuwe situatie een vooruitgang,” zegt Carl Geeraerts. “Het aanbod van de sneldienst wordt drastisch verhoogd en brengt reizigers dan ook sneller naar Antwerpen als met de stopdienst. Voor de 4% reizigers die zich binnen Berendrecht en Zandvliet verplaatsen verandert er niet veel.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

6 reacties

  1. mensen dat in Berendrecht wonen en gaan winkelen naar aldi of Lidl in Stabroek en gene auto hebben moeten maar te voet gaan of in den dure Carrefour gaan winkelen zelfs naar Ekeren centrum geraak je niet meer vanuit Berendrecht dan zeggen ze neem het openbaar vervoer

  2. Nieuw netplan met interesse gelezen. Top voor de reizigers van Zandvliet en Berendrecht naar Luchtbal en verder wegens uitbreiding sneldiensten maar zeer nefast voor de reizigers tussen de dorpskernen van Berendrecht en Zandvliet naar en van Stabroek, Hoevenen, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Ekeren wegens één of meerdere overstappen met extra wachttijden van 15 tot 24 minuten. Bovendien lijkt me de Berendrechtse overstaphalte ‘Kromme Weg’ niet te voldoen aan de te verwachten drukte. En waarom, in tijden van bezuinigingen, de lijnnummers wijzigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder