Plaatsing geluidsschermen A12 Schoonbroekwijk in voorjaar 2021 van start

Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder (N-VA)
en Koen Palinckx, districtsburgemeester Ekeren (N-VA)


Recent kwam aan het licht dat de plaatsing van het geluidsscherm langs de A12 in Ekeren nog steeds niet uitgevoerd werd. De werken, ter hoogte van de Ekerse woonwijk Schoonbroek, zouden in het najaar van 2017 van start gaan, maar liepen enkele jaren vertraging op, wat tot grote ongerustheid leidde bij de buurtbewoners.

Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder (N-VA) diende om die reden een schriftelijke vraag in aan Vlaams minister van openbare werken Lydia Peeters. Uit het antwoord van de minister bleek dat de aannemer moest overstappen op een andere uitvoeringstechniek en een bijkomende studie moest doen aangezien de koker van het Schijn dichter tegen de A12 lag dan eerst gedacht. De minister bevestigde in haar antwoord wel dat de werken definitief van start zouden gaan in februari of maart 2021, afhankelijk van de voorbereidende werken.
Vlaams volksvertegenwoordiger Annick De Ridder benadrukt dat zij in het Vlaams Parlement de vinger aan de pols zal houden in dit dossier en erop zal toekijken dat de minister en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zich aan hun belofte zullen houden.
Annick De Ridder, Vlaams volksvertegenwoordiger (N-VA): “Het is schitterend nieuws dat de plaatsing van de geluidsschermen ter hoogte van de Schoonbroekwijk binnenkort van start kan gaan. Ik begrijp dat de vertraging voor ongerustheid zorgde bij de inwoners van de Schoonbroekwijk. Ik ben dan ook zeer tevreden met het feit dat de werken in het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd.”
Koen Palinckx, districtsburgemeester Ekeren (N-VA): “Ik ben verheugd te horen dat de werken in het voorjaar van 2021 van start zullen gaan. Het is een dossier dat al even aansleept. Er heerste een grote ongerustheid in de wijk Schoonbroek, die nu weggenomen wordt: de plaatsing van de
geluidsschermen komt de leefbaarheid van de buurt alleen maar ten goede.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *