Plaatsing geluidsschermen A12 Ekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Antwerpen zijn vorige week in Ekeren begonnen met het plaatsen van bijkomende geluidswerende schermen langs de A12 in de richting van Nederland  De geluidsschermen komen over een afstand van 715 meter tussen de Transcontinentaalweg en afrit Leugenberg (nr. 15) om het geluid voor de achterliggende Dragondersstraat en Sprangweelstraat te verminderen. 

Verlenging van de schermen ter hoogte van wijk Schoonbroek
Uit een studie die het agentschap liet uitvoeren om de geluidshinder van de A12 op de achterliggende woonwijken in kaart te brengen, kwam naar voor dat de drempel voor geluidshinder ter hoogte van de Dragondersstraat wordt overschreden. Daarom verlengt AWV de bestaande geluidswerende schermen langs de A12 aan de kant richting Nederland over een lengte van 715 meter .De schermen worden geplaatst tussen de Transcontinentaalweg en de bocht van de afrit Leugenberg (nr. 15) om het geluid voor de achterliggende Dragondersstraat en Sprangweelstraat te verminderen. De kosten voor deze geluidsschermen zullen verdeeld worden tussen de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen.

De werken verlopen in twee stappen. In een eerste stap start de aannemer met het snoeien van de bomen en struiken langs de A12. Daarna kan hij in een tweede fase de geluidswerende schermen opbouwen. Eerst plaatst hij de prefab betonplinten die de schermen ondersteunen. Hierop plaatst hij vervolgens de geluidswerende schermen, om tot slot stalen vangrails aan te brengen. 

De werken bevinden zich hoofdzakelijk langs de A12 in de richting van Nederland. Het doorgaand verkeer zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Ter hoogte van de werfzone wordt enkel de pechstrook/weefstrook ingenomen. Op de oprit Ekeren (nr. 16) naar de A12 richting Nederland zal het verkeer tijdelijk vervroegd moeten invoegen.

De werken zullen tot en met juni 2021 plaatsvinden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *