PITO Stabroek wint I@School Antwerpen met PITO First

Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) heeft de Antwerpse editie van I@School gewonnen. Dat werd op vrijdag 23 mei bekend gemaakt op de I@School-finale in het Provinciaal Expertisecentrum De Masten.
I@School is een mediawijsheidsproject met tablets voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs. Het is een initiatief van Mediaraven vzw en REC Radiocentrum, met steun van de Vlaamse Overheid. Op initiatief van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen vond I@School dit schooljaar voor het eerst ook plaats in Antwerpen.
De deelnemende scholen waren PIVA, PTS Boom en PITO Stabroek. Zij werden de voorbije maanden in een aantal mediaworkshops klaargestoomd voor het betere multimediale werk in een digitale schoolredactiewedstrijd. De leerlingen leerden op een mediawijze manier content produceren en verspreiden op hun eigen klasblog. En dat alles met behulp van tablets en media-apps.
Simonneke het schaap
De blog van PITO Stabroek heet ‘PITO first’, en introduceert ‘Simonneke’: een schaapje waarmee de leerlingen van het PITO opkomen tegen pesten. Daarnaast brengen de leerlingen verslag uit over een brede waaier aan activiteiten, steeds onder het centrale thema ‘first’. De leerlingen van het PITO gaan niet met lege handen naar huis. Zij winnen een VJ-workshop op school met projectmeter van I@School: Eline De Munck.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder