PITO Stabroek haalt zilveren medaille bij ‘Strafste school’ MNM

Er werd deze morgen in spanning gewacht op MNM

STABROEK – PITO Stabroek heeft de Strafste School van radiozender MNM niet gewonnen. Pito behaalde een finaleplaats bij de laatste drie, maar uiteindelijk won Methodeschool Kompas in Sint-Truiden. De landbouwschool uit Stabroek vierde hun finaleplaats wel met een feestje voor alle leerlingen en leerkrachten op vrijdagnamiddag.

Eind september veroverde PITO Stabroek een plaats bij de acht finalisten van De Strafste School van radiozender MNM. MNM-dj’s Kawtar Ehlalouch, Laura Govaerts, Sander Gillis en Robin Keyaert kwamen op dinsdag 17 oktober op bezoek om een in 50 minuten, één lesuur, een kijkje te nemen op de landbouwschool.

Sander, Kawtar, Robin, Laura en de leerlingen Marta en Amelie van Spes Nostra, de school uit Heule die vorig jaar ‘De strafste school’ werd, op het slotmoment op 17 oktober

De dj’s arriveerde onder begeleiding van een deel tractoren op de speelplaats. In de klassen, gangen en buiten op het uitgestrekte domein werd de grote variatie aan richtingen getoond. Het bleef niet alleen bij observeren, maar de jury werd ook actief betrokken. In het labo moesten ze een spectaculaire proef doen met zeepsop dat in brand werd gestoken. Of een slang vastnemen, maar dat durfden de presentatoren niet. Uiteindelijk werd Sander Gillis ook peter van een pasgeboren kalfje van Pito Stabroek.

De afdeling lassen had het logo van MNM gemaakt en de richting elektriciteit maakte de letters met lampjes. Erehagen met dolenthousiaste leerlingen stonden over heel de school. Ook voor de innerlijke mens werd gezorgd met soep met groentjes van eigen kweek, verse koemelk, frietjes van zelfgekweekte aardappelen en zelfs pizza. Tenslotte werden ze op een roze tractor met een hooiwagen en discobar in stijl terug naar de speelplaats gebracht.

Top 3
Na een rondleiding op alle scholen, maakte MNM op donderdag 26 oktober bekend wie de drie finalisten van De Strafse School zijn. Pito behaalde een finaleplaats en mocht zich opmaken voor een spannende vrijdagochtend. Op vrijdagochtend 27 oktober, vlak voor de start van het eerste lesuur, kwam er op elke school een autobus op de speelplaats gereden. De MNM-dj’s zaten in het busje op de locatie van de winnende school.

geen dj’s in het busje

Helaas zat er niemand in het busje op Pito en won de landbouwschool niet. Ze winnen dus ook geen concert van MNM met onder meer Aaron Blommaert. Al is de directie van Pito wel zo trots op hun leerlingen en leerkrachten voor een plek in de top 3, dat ze in de namiddag een feestje organiseerden, met een DJ en hot-dogs.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *