Pito maakt clip voor Artsen zonder vakantie met Clara Cleymans

De leerlingen van de 3e graad van het PITO Stabroek nemen op dinsdag 21 februari een clip op voor Artsen Zonder Vakantie met actrice Clara Cleymans.

De leerlingen deden mee aan de CLIP CUP van Artsen Zonder Vakantie, een filmpjeswedstrijd voor alle Vlaamse leerlingen uit het vijfde en zesde middelbaar. Via een campagne werden de scholieren aangespoord om een zelfgemaakt promofilmpje over AZV of een script voor zo’n filmpje in te sturen voor de CLIP CUP.

De vijf beste ideeën kregen een finaleticket en een remake (voor ingezonden filmpjes) of verfilming (voor scenario’s) door een professionele ploeg mét een BV in de hoofdrol. Het PITO neemt het in de finale op tegen het Paridaensinstituut en het Sint-Pieterscollege uit Leuven, het Secundair Kunstinstituut Gent en het Sint-Aloysiuscollege uit Menen.

De vijf professionele filmpjes komen vanaf 27 februari terecht in een internetpoll op www.azv.be/clipcup. De jongeren die de drie populairste filmpjes maken, krijgen als beloning een exclusief miniconcert van AZV-fan Bart Peeters en een – voorlopig nog geheime sidekick – bij hen op school.

En dan vergeten we nog de AZV-publieksprijs: ingezonden filmpjes die de finale niet halen worden ook op www.azv.be/clipcup gezet. Ook hierop kan gestemd worden. De maker van het populairste amateurfilmpje mag als videoreporter naar Afrika, mee op missie met AZV.

AZV: nooit vakantie?
Natuurlijk hebben de Artsen Zonder Vakantie ook vakantie. Maar zij gebruiken hun vakantiedagen om in Afrika lokaal medisch personeel op te leiden. Want ze zijn ervan overtuigd dat niet alleen medicijnen maar ook kennis geneest.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *