Pito luidt de schoolbel op internationale dag van de leerkacht


Op de Internationale dag van leerkracht, vrijdag 5 oktober,  stond het Pito uit Stabroek stil bij het thema ‘Onderwijs overal en voor iedereen’. Met de actie “Saved by the bell” wilden de jongeren aantonen dat zij  blij zijn met hun leerkrachten, maar dat er dringend  iets moet veranderen aan het onderwijs in het Zuiden. Hoewel les krijgen een recht is zijn er toch miljoenen jongeren die nooit naar school kunnen gaan.

Project jongeren voor jongeren

Al 16 jaar ondersteunen de leerlingen van Pito nu al 36 dorpsscholen in Senegal. Duizenden kinderen met mindere toekomstkansen genieten er nu van degelijk onderwijs. De leerlingen hebben schoolmateriaal en leerboeken en op het schoolplein zorgen waterputten voor het meest essentiële in hun jonge leventje.

Saved by the bell

Tijdens de speeltijd verzamelden alle leerlingen van de school op het speelplein en genoten van jonge jongleurs en breakdance.

In naam van alle jongeren uit Senegaal dankte Amady Sy het Pito voor de enorme ondersteuning en hulp die zie krijgen, en getuigde hoe internationale projecten de ontwikkeling van het onderwijs in een land een duwtje in de rug kunnen geven.

Met een luid geklepel van de schoolbel bekrachtigde Amady de actie “Saved by the bell”.

Marc Swaegers, leerkracht en drijvende kracht achter het project hoopt volgend jaar met enkele leerlingen van de school een bezoek te brengen aan de projecten van Pito in Senegal.

“Voor de educatieve campagne van Unicef over het recht op onderwijs in ontwikkelingslanden zijn drie leerjaren van het Pito ingeschreven als “wereldklas’, aldus Swaegers. Zij zullen intensief aan deze campagne meewerken.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *