Pito legt biologische bloembollenweide aan

Enkele leerlingen van de afdeling tuinbouw PITO, Annick Hollebeke, lesgeefster Velt en Koen Vanagtmael, leerkracht tuinbouwvakken.


Op vrijdag 9 november plantten de leerlingen van de afdeling Tuinbouw van het PITO 2300 bloembollen in de voortuin van de school aan het Laageind in Stabroek.  Volgend voorjaar zal de tuin in volle bloei staan en kunnen de voorbijgangers genieten van dit kleurrijk spektakel.
Deze actie is een proefproject van Velt, dat in 2019 de biobloembollen als campagnethema wil promoten en daardoor de markt van de biobloembollen graag wil openbreken.  “Wij hopen als school dat al onze tuinbouwleerlingen en leerkrachten ervan worden overtuigd om ook thuis in hun eigen tuin voor bio te kiezen. Wie weet kunnen we meer groene plekjes creëren om de biodiversiteit te stimuleren”, zegt Koen Vanagtmael, leerkracht tuinbouwvakken.
“De biologische bloembollen haalden wij bij bioboer John Huybrechts in Nederland”, aldus  Annick Hollebeke, lesgeefster bij Velt. “Daar hebben wij de zekerheid dat de  bloembollen niet bewerkt zijn met pesticiden. De vele kwalijke producten op bloembollen vormen een gevaar voor de gezondheid van de bijen en de mens. De bijen, die het al moeilijk hebben,  krijgen het gif binnen via de nectar. Tegenwoordig worden  bloemblaadjes meer en meer gebruikt in de keuken. Het is dan ook heel belangrijk dat de consument gezonde blaadjes kan eten”.
Volgend jaar zullen de  biologische krokussen, tulpen, sneeuwroem, vossendruifjes en narcissen weelderig bloeien in de voortuin van PITO.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *