PITO heeft “De juiste richting” voor VRT MAX-reeks

Voorstelling van het ontwerp aan de bewoners van WZC Aalm. Cuypers,
met o.a. Arno the Kid en Dieter Coppens

STABROEK – De tuinbouwafdeling van PITO werd betrokken bij het programma De juiste richting, dat vanaf vandaag te zien is op VRT MAX. Deze reeks wil de technische opleidingen van de dubbele en de arbeidsmarktfinaliteit op een positieve manier onder de aandacht van het grote publiek brengen. De makers volgden o.a. Nan Turneer, een leerling van 6 Planttechnische wetenschappen, die samen met 4 leerlingen van andere Vlaamse scholen een opdracht van Dieter Coppens kregen waarbij hun talent in de kijker wordt gezet.

de leerlingen krijgen de opdracht te horen

De aflevering rond de afdeling tuinbouw werd op en rond het schoolterrein van PITO opgenomen. Siebe van Tectura in Melle, Alana van HASP’O stadsrand in Sint-Truiden, Mamadou van De Wijnpers in Leuven, Elodie van het PTI in Kortrijk en Nan van het PITO in Stabroek kregen de opdracht van niemand minder dan Dieter Coppens: ‘Maak een belevingstuin voor de bewoners van het woonzorgcentrum Aalmoezenier Cuypers, hier aan het Laageind’.

Groepsfoto met de deelnemers, Dieter Coppens en Arno the Kid

De realisatie
In deze belevingstuin werd gebruik gemaakt van duurzame inheemse houtsoorten (acacia). Er werd een kruidentuin aangelegd, en er werden fruitbomen (oude peren en appelrassen) voorzien. Ook kunnen de rolstoelgebruikers terug werken in de moestuin, die speciaal op aangepaste hoogte werd gemaakt.

De realisatie

Voor herhaling vatbaar
Het was een zeer leerrijke samenwerking met de collega’s en leerlingen van de verschillende tuinbouwscholen, het personeel van het woonzorgcentrum en de VRT-medewerkers. Het was een heel waardevolle ervaring voor onze leerlingen en begeleidende leerkrachten om hieraan te mogen deelnemen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *