Pieter Embrechts brengt voor het tweede jaar fairtradelied op de Ekerse Sint-Vincentschool

spotlight

Pieter Embrechts, juf Els en directeur Dirk zorgden voor een lekker drankje via de sappentrapper

 

 
[Not a valid template]
Op donderdag 9 juni kreeg de Sint Vincentschool uit Ekeren/Leugenberg voor het tweede jaar op rij bezoek van Pieter Embrechts.
Dit bezoek kaderde in de sensibiliseringscampagne ‘Fairtrade@school’ opgesteld door Fairtrade Belgium. Het is de bedoeling de kinderen te sensibiliseren en te informeren over de herkomst van onze voeding en specifiek van producten uit het Zuiden. Veel kinderen blijken niet goed te weten vanwaar het eten op hun bord komt. Zo denkt bijna de helft van de kinderen dat bv. appelsienen ook in België groeien. In het kader van deze campagne vindt ook steeds een labelwedstrijd plaats. Dit jaar werden meer dan 131.000 fairtradelabels gespaard. Het derde leerjaar van juf Els van de Sint-Vincentschool deed daarbij een grote duit in het zakje. Ze verzamelden maar liefst 10.100 labels. Ze wonnen daarom een fair feest met Pieter Embrechts, een duurzame circus workshop van ‘Cirkus in Beweging’. En er werden verse sapjes gemaakt met een heuse sappentrapper.
Als ambassadeur van Fairtrade Belgium en speciaal voor de campagne schreef Pieter Embrechts een ‘Fairetrade lied’, een grappig en leerrijk lied dat de boodschap van fairtradespelenderwijs overbrengt. Enthousiast zongen de leerlingen als Hanna Banana, Koffie Lowie, Rosie Rose, Staf Sap, Koen Katoen, Lady Thee, Seppe Zoet en Pieter Embrechts, onder begeleiding van de Murgas het  lied van de Fairo’s. Na het geslaagde optreden spurtten de kinderen zich naar de drie sappentrappers en iedereen kon proeven van de gezonde drankjes.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *