Picolo laat zijn laatste zucht

STABROEK – De voorbije dagen werden de resterende gebouwen van conserven Picolo achter warenhuis Van Ende aan het Laageind tegen de grond gelegd. De waterfonteintjes, die uit het gebouw in “den hovestaaj” zoals de mensen deze plaats noemde, tijdens het erwtenseizoen sproeiden zijn voorgoed verleden tijd.  De gebouwen liggen tegen de grond en de brokstukken worden fijn gemalen en dienen als verharding voor het aan te leggen winkelcentrum.  Daarvan zijn reeds de eerste tekenen zichtbaar. Achteraan de site rijzen de geraamtes van reusachtige hangars uit de grond. Ondertussen keurde het schepencollege het voorstel goed om het plein rond het toekomstig winkelcentrum om te dopen tot “Conservenplein”.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder