Bart Van Hees koning bij de Kalkoenrijders te Stabroek

Zevenentwintig kalkoenrijders streden op Paaszaterdag om de koningskroon achter Café De Klok te Stabroek. Omstreeks 18u wist Bart Van Hees de kalkoenkop van het lijf te scheidden en werd zo de vijfde koning van de Kalkoenrijders de Klok.

Onder een stralende ochtendzon, verzamelden kalkoenrijders, sympathisanten en harmonie in De Klok in Stabroek. Koning 2010 Philippe Fissers pufte al duchtig met de warme kroon op zijn hoofd, maar sprak toch zijn hoop uit om de kroon dezelfde avond terug in ontvangst te mogen nemen. Om 10u en met veel bekijks, stak het bonte gezelschap de Dorpsstraat over, naar Café De Valentina, waar hun kroegentocht begon. Op aangeven van de harmonie ging koning Philippe de eerste van vele malen de lucht in.

Nadat de eerste pintjes voorzichtig genuttigd werden, zette de bende koers naar de chirolokalen in de Brouwerstraat. Daar konden de kalkoenrijders al met volle teugen van het mooie weer genieten want de Chiro-jongens en -meisjes hadden een toog buiten voorzien. Iets voor twaalven werd er dan naar de ’s Hertogendijk gereden, waar op de terreinen van de Polderruiters het koninguithalen werd ingericht. De boterhammen met spek en ei werden door ieder gesmaakt en buiten werden enkele nieuwe kalkoenrijders gedoopt.

Hierna trokken de kalkoenrijders naar de Sint-Catharinastraat, waar koning Philippe Fissers thuis enkele rondjes trakteerde. Tegen 14u vertrokken ze dan naar het Zwart Schaap, de sfeer zat er al helemaal in, het beloofde een prachtige middag te worden. Zoals alle vorige jaren verzamelden de kalkoenrijders dan nog even voor Hans’ Atelier, voor de gebruikelijke groepsfoto. De toer door Stabroek zat er dan op, het was tijd voor het echte werk.

De strijd barstte meteen goed los, iedereen gaf het beste van zichzelf. Ook de doktoor en zijn verpleegsters hadden heel wat werk op te knappen. Fietsen en aan een kalkoen trekken, het is blijkbaar toch niet zo gemakkelijk. Na een uur kalkoenrijden werd er toch even een pauze ingelast om alle helpers te bedanken. Omroeper Zjuul Krapuul, DJ Roland Verbiest, snijmeester Albert Van Ginneken, schrijvers Leo Cornelissens en Michael Joossens, dokter Glenn Van Dijck, verpleegsters Sharon De Nil en Miranda Eikema en alle andere helpers onder de galg kregen even alle aandacht.

Om half 6 werd er gesneden tot zes mazen en toen nam de spanning toe. De koningskroon en mantel werden aangebracht, nu werd de titel uitgereikt. Het was uiteindelijk Bart Van Hees die de kalkoen wist te onthoofden en tot koning werd gekroond. Voor Bart was het nog maar zijn eerste deelname, maar dat kon de pret absoluut niet drukken. De kalkoenrijders vierden tot laat in de nacht. Leve onze koning en hij mag er wezen!!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *