Picknicken onder stralende zon

HOEVENEN – Op 14 augustus organiseerde de vrijetijdsdienst van Stabroek een Moederdagfeest op het grasveld aan de Berkenlaan in Hoevenen.  De zaterdag kreeg meteen een feestelijk tintje met een heerlijke picknick. Voor een geslaagde picknick heb je ook niet zo veel nodig: een leuke locatie, een picknickdeken, een gevulde picknickmand. Leuke  activiteiten voor de kids, en het plezier kan niet op!

Kinderen konden zich amuseren op de pumptracks, gekke fietsen of op de springkastelen. Daarnaast was er een leuk optreden voor de kleintjes. De kids konden zich laten schminken of een stoere of lieflijke glittertattoo laten plaatsen. Er was ook een knutselplekje voorzien, waar de kinderen nog snel een moederdagcadeautje konden maken. Veel tijd om mee gezellig op het picknickdekentje te zitten hadden ze niet! Ondertussen konden de moeders even kuieren langs de kraampjes op het lokale marktje.


Bij aankomst op het terrein stond voor elke moeder (die op voorhand had ingeschreven) een cadeaubox klaar met producten van de lokale middenstand. De eerste 30 gezinnen kregen gratis een picknickdeken met het logo van de gemeente Stabroek erop.  “34 groepen/bubbels schreven zich in”, zegt Laure Daniels, van de jeugddienst. Dat zullen ongeveer 160 personen zijn, kinderen inbegrepen”.  

“Eigenlijk wilden wij dit vorig jaar al organiseren”, zegt schepen Veerle Nonneman, initiatiefneemster van de Moederdagviering.  De corona stak er echter een stokje voor. De plannen waren uitgetekend, dus konden we dit jaar de draad weer oppikken. Het is de bedoeling dat de moeders gezellig kunnen picknicken terwijl hun kroost zich uitleeft op de opgestelde attracties.
De picknick kadert in de activiteiten van StabroekZomert! en werd samen met de Jeugddienst ingericht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *