Per vrachttrein vanuit de Polder naar China

Op maandag 9 mei wordt in Antwerpen de spoorverbinding voor cargo naar het Chinese Chongqing officieel voorgesteld. Dat gebeurt ’s morgens allereerst op de Combinantterminal in Zandvliet. En in de namiddag in het Provinciehuis te Antwerpen, waar een Chinese afvaardiging aanwezig zal zijn.
Hiermee zet de haven van Antwerpen zich ontegensprekelijk verder op de kaart als internationale draaischijf van goederenstromen naar alle windstreken. De initiatiefnemers van dit project, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen, het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en de Administratie der Douane en Accijnzen zullen het belang van deze verbinding toelichten.
Netwerkevent
In de namiddag vindt in het Provinciehuis van Antwerpen een netwerkevent plaats waarop de spoorverbinding officieel zal gelanceerd worden. De lancering vindt plaats in aanwezigheid van een Chinese delegatie, onder wie ook de Deputy Secretary General van Chongqing. Vermelden we nog dat streekgenoten een belangrijke rol spelen in dit opzet. Het zijn Koen Helsen, gedeputeerde en voorzitter van de Provinciale Ontwikkelings Maatschappij en Eddy Bruyninckx directeur-generaal van het Havenbedrijf, beiden uit Kapellen.  (sdl)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *