Passerelle A12 Muisbroek wordt vernieuwd

EKEREN – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 8 maart 2021 met de grondige renovatie van de Muisbroekpasserelle over de A12. Dat is de fiets- en wandelbrug die Ekeren-Schoonbroek verbindt met het domein Muisbroek. De werken zullen ongeveer een maand duren. Tijdens deze periode is de brug afgesloten voor fietsers en wandelaars.

De Muisbroekpasserelle over de A12 is versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Zo zullen de leuningen, de brugvoegen en het wegdek van de brug volledig vernieuwd worden. De rubberen tegels op de brug worden weggehaald en maken plaats voor een waterdichte toplaag. De renovatie zal het comfort en de veiligheid van fietsers en wandelaars sterk verbeteren.

Brug afgesloten: omleiding via Transcontinentaalweg
Vanaf maandag 8 maart worden er voorbereidende werken uitgevoerd. De aannemer plaatst dan tijdelijke leuningen op de brug. Deze werken gebeuren vanop de A12 en zullen ’s nachts plaatsvinden om de hinder voor het verkeer op de snelweg zo beperkt mogelijk te houden. Ter hoogte van de brug moet het verkeer op de A12 in beide richtingen over één rijstrook. Tegen het einde van de renovatiewerken wordt dit nachtwerk op de A12 herhaald om de tijdelijke leuningen terug weg te nemen.

Vanaf maandag 15 maart start de aannemer met de eigenlijke renovatiewerken aan de Muisbroekpasserelle.
Tijdens de volledige periode van de werkzaamheden is de brug afgesloten voor fietsers en wandelaars. Er wordt in beide richtingen een omleiding voorzien via Vierkerkenstraat, Schoonbroek, Akker, Groot Hagelkruis, Transcontinentaalweg , Bospolderpad.

Opgelet: de renovatiewerken aan de brug zijn erg weersgevoelig. Om de werken te kunnen opstarten is droog weer vereist en mag de temperatuur ’s nachts niet onder 5°C zakken. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

Een kaartje van de omleiding zoals hierboven in de tekst beschreven.
Omleiding voetgangers en fietsers tijdens de werken.

foto: district Ekeren – LucT (cc)

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *