Goedkoper zwemmen voor bewoners Polderdistrict

Het Schindebad in Ekeren


BERENDRECHT – De Antwerpse Gemeenteraad keurde zopas het nieuwe retributiereglement voor het gebruik van stedelijke zwembaden, sporthallen, openluchtinfrastructuur en ijsbanen goed. Het nieuwe reglement gaat in op 1 april.

Voor de inwoners van het meest noordelijke Antwerps district betekent het nieuwe reglement een korting op de zwembadtarieven van de stedelijke zwembaden. Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is het enige district zonder stedelijke zweminfrastructuur. Voor een zwembeurt dienen inwoners zich te verplaatsen naar Ekeren, Kalmthout, Brasschaat of naar zwemvoorzieningen in Nederland. Een eigen zwembad was een vaste paragraaf in de bestuursakkoorden van de laatste decennia. De wensdroom om in de polder een eigen zwembad te bouwen is echter nooit gerealiseerd.
Sportschepen en districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) : “Alhoewel er jarenlang is geijverd om in ons district een eigen stedelijke zwembad te bouwen, is het er inderdaad nooit van gekomen. Economisch is dat niet rendabel voor een district met amper 10.000 inwoners. Zelfs samen met buurgemeente Stabroek is een polderzwembad niet haalbaar. Omdat ons district echter over geen eigen zwembad beschikt, krijgen we van de stad Antwerpen de toelating om tussen te komen in de zwemkosten.”

Vanaf 1 april voorziet het reglement dat inwoners van Berendrecht-Zandvliet-Lillo aan voordeeltarief een 12-beurtenkaart of abonnement voor de zwembaden kunnen aanschaffen. Het district neemt automatisch vijftig procent van de kostprijs voor zijn rekening.
Carl Geeraerts : “Op vertoon van hun identiteitskaart of A-kaart betalen de inwoners van het polderdistrict aan de kassa automatisch de helft van de prijs. Zo betaalt een volwassene voor een 12-beurtenkaart geen 40 maar slechts 20 euro. Voor jongeren tot 25, senioren en mindervaliden betalen voor diezelfde kaart dan geen 20 maar slechts 10 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *