Parcours Havenrun loopt langs silo’s van Boortmalt

parcours-havenrun-II
Anderhalve maand voor het startschot van de tweede Havenrun, op zondag 17 september, is het volledige parcours bekend gemaakt, met o.a. een passage bij de moutsilo’s van Boortmalt. Voor de teamestafette zijn de aflossingspunten ook bekend.
Al is het ook nog niet helemaal definitief. De haven van Antwerpen is voortdurend in de weer en geeft het parcours hetzelfde dynamisch karakter. Afhankelijk van de schepen die aangemeerd zijn, containers die gelost en geladen moeten worden en de weersvoorspellingen kan het parcours last-minute aangepast worden.
Terminals, silo’s en containers
De deelnemers krijgen alleszins een echte indruk van hoe de haven eruit ziet en werkt, zowel voor als achter de schermen. Ze lopen langs het indrukwekkende Churchilldok en in de terminals van NHS, Zuidnatie en PSA. Na een doortocht in de loodsen van Trans Continental Logistics en de metershoog gestapelde containers van ICTC, staat ook het Opleidingscentrum voor Havenarbeiders (OCHA) op het programma.
Nieuw dit jaar is de passage langs de moutsilo’s van Boortmalt. Zij zorgen er mee voor dat Antwerpen de mouthoofdstad van Europa is. In hun silo’s liggen tonnen mout om te verschepen naar brouwers, distilleerderijen en voedingsproducenten over heel de wereld.
Nieuw: Team-estafette 3x5K
Start en finish zijn net als vorig jaar op de voormalige Opel site. Deze gigantische fabriekshal wordt helemaal ingericht om de deelnemers spectaculair te ontvangen na hun 15 km of teamestafette.
Die teamestafette 3x5K is natuurlijk de grote nieuwigheid. Lopers die het parcours van 15 km net dat tikkeltje te ver vinden, kunnen zich samen met twee andere lopers inschrijven voor de aflossing. Ze leggen dan elk 5 kilometer af en kunnen zo ook genieten van het parcours. Met shuttlebussen worden de tweede en derde loper naar het aflossingspunt gebracht, waar de eerste loper ook opnieuw op de bus kan stappen naar de finish.
Bedrijvenklassement
De Havenrun trekt lopers aan die nieuwsgierig zijn naar de haven, maar is natuurlijk ook erg geliefd bij de havenbedrijven zelf. Elk bedrijf dat zich inschrijft dingt daarbij mee naar de eerste plaats in het bedrijvenklassement. Het Havenbedrijf Antwerpen heeft voor de winnaars trouwens een mooie prijs in petto: zij worden uitgenodigd voor een wedstrijd van de Port of Antwerp Giants.
Inschrijven voor de Havenrun is nog steeds mogelijk via www.havenrun.be
De Havenrun Antwerpen is een organisatie van Golazo sports, in samenwerking met het Havenbedrijf Antwerpen en de Stad Antwerpen.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder