Padellen in Stabroek

Jaak Berghmans, voorzitter TC Stabroek en Frank Van Dingenen,
bestuurslid TC Stabroek


Stabroek – Je hebt het waarschijnlijk al wel gezien. Tennissen in een kooi, ofwel padellen. Dé sporthype van het moment. En dat is ook de Stabroekse sportraad niet ontgaan. Samen met de tennisclub maakten ze plannen voor de aanleg van vier padelveldjes naast de Moorland.

Gezien het beperkte aantal toegelaten sporten in Coronatijden, kan je als nieuwe buitensport snel populair worden. Padellen is zo’n nieuwe sport. Nee, het heeft niets te maken met roeien en peddels, het is een soort van tennis in een kooi. Dat kan je binnenkort ook doen in het episch sportcentrum van Stabroek. Nu ligt er nog sneeuw, maar naast de Moorland, tussen het voetbalveld en de atletiekpiste, komen vier padelveldjes.


Een idee van de Stabroekse sportraad en de plaatselijke tennisclub. “We lopen al twee jaar rond met die plannen en nu is het een echte hype die waarschijnlijk populair zal blijven.”, zegt Frank Van Dingenen, de voorzitter van de sportraad. “Het eerste plan was om twee padelveldjes aan te leggen, maar gezien de populariteit hebben we dat aantal verdubbeld. Anders moeten we binnen twee jaar terug investeren.”

Met dat plan moesten ze alleen het gemeentebestuur nog overtuigen. “Schepen van Sport, Liesbeth Bardyn, was heel enthousiast en de gemeente is meteen mee op de kar gesprongen.”, vertelt Frank. Binnen twee weken starten ze met de aanleg en in april kan iedereen komen padellen. Een perfecte planning, volgens de voorzitter van de Stabroekse tennisclub, Jaak Bergmans: “Dat komt goed uit, want dan start ook ons tennisseizoen.”

Ook voor G-sporters
Bij de aanleg van de padelveldjes denken ze aan iedereen. “Er zal een padelveldje toegankelijk zijn voor G-sporters”, legt Jaak ons uit. Zo kunnen ook mensen met een rolstoel genieten van het padellen. Ook Frank vindt dat een goed idee: “De mensen van de Vluchtheuvel komen hier regelmatig tennissen, dus was het voor ons vanzelfsprekend om de padelveldjes toegankelijk te maken.”

Hoe kan je een padelveldje reserveren?
“Dat is simpel.”, volgens Frank. “Via een gratis account bij Tennis Vlaanderen kan je de padelveldjes tegen een goedkoop tarief reserveren. Of je kan lid worden van onze tennisclub. Dan betaal je lidgeld voor een heel jaar om te tennissen of te padellen. En je moet minder betalen voor een veld.” Op die manier kan de Polder vanaf april beginnen met het beoefenen van dé sporthype van dit moment.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *