Evonik geeft licht tegen haat en onverdraagzaamheid

Onderneming en medewerkers nemen deel aan de Internationale Weken tegen Racisme

Campagne dient ook als herinnering aan de moordaanslag in Hanau

Evonik bekent kleur tegen racisme en voor diversiteit. In de komende weken zal de onderneming in speciaalchemie verschillende gebouwen op haar sites kleurrijk verlichten. De reden voor deze duidelijk zichtbare tekens zijn de Internationale Weken tegen Racisme en de eerste verjaardag van de racistische moordaanslag in Hanau op 19 februari.
De verlichte gebouwen en (trappen)hallen dienen als herinnering en tegelijkertijd als oproep om steeds weer kleur te bekennen, voor diversiteit, openheid en menselijkheid en tegen haat, racisme en geweld.
“We zwijgen niet, we kijken niet weg. In plaats daarvan verzetten wij ons actief en gezamenlijk tegen de krachten die onze democratie, onze vrijheid en onze menselijke samenhorigheid met angst en geweld willen vernietigen”, zegt Thomas Wessel, hoofd personeelszaken en arbeidsdirecteur van Evonik.

‘Het respecteren van waarden en normen binnen onze samenleving is uitermate belangrijk. We zetten in op een werkcultuur waar aanwezige talenten gezien, benut én gehoord worden en waar niemand op basis van anders-zijn wordt buitengesloten’, aldus Bart Van Roie, HR-manager Evonik EMEA/Antwerpen.

De lichtactie loopt in de periode van 19 februari tot en met 28 maart. Evonik-vestigingen in Antwerpen (België), Darmstadt, Essen, Ham (Frankrijk), Hamburg, Hanau, Herne, Lülsdorf, Krefeld, Marl, Rheinfelden, Wesseling, en Witten nemen deel. De lichtactie van het bedrijf gaat vergezeld van extra lokale activiteiten. Zo plant Evonik bijvoorbeeld ook een multireligieuze herdenkingsdienst in haar vestiging in Hanau.

Het concern, de ondernemingsraden, de vertegenwoordigers van personen met een handicap en de vertegenwoordigers van jongeren en stagiairs zetten hun schouders onder deze lichtactie en bijkomende activiteiten ter gelegenheid van de Internationale Weken tegen Racisme. “Deze actie betekent veel voor ons. De geschiedenisboeken leren ons tot welke verschrikkingen racisme en vreemdelingenhaat kunnen leiden. Ze kunnen niet herschreven worden, maar wij kunnen en moeten de toekomst beïnvloeden. Daarom staan wij voor diversiteit en het naast elkaar bestaan van mensen en culturen. Wij komen op voor een wereld waarin we willen leven en waarin we onze kinderen willen zien opgroeien”, zegt Martin Albers, voorzitter van de centrale ondernemingsraad van Evonik. “De medewerkers en het bedrijf spreken met één stem, met één duidelijke boodschap: wij verwerpen racisme en haat.”

Evonik neemt sinds 2015 deel aan de Internationale Weken tegen Racisme. Het initiatief kwam van de vertegenwoordigers van de jongeren en de stagiairs van het bedrijf. Evonik is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld. Het in Essen gevestigde speciaalchemieconcern heeft meer dan 32.000 medewerkers uit in totaal 101 landen. “Bij ons werken mensen over de hele wereld met elkaar. Dat is wat ons samen vooruitbrengt – niet scheiding en verdeeldheid,” aldus Wessel.

Hussin el Moussaoui, vicevoorzitter van de centrale ondernemings-raad van Evonik, heeft een kort interview gegeven naar aanleiding van de verjaardag van de terroristische aanslag in Hanau (audio). Hij groeide op in Hanau en werkt er ook. De link naar het interview:  https://evonik.canto.global/b/O1S2B

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder