Paardenjacuzzi primeur op Polderdagen

Relaxen in een jacuzzi is niet langer een voorrecht van tweevoeters. Alain Geevels (41) uit Eppegem ontwierp een paardenjacuzzi die dit weekend, tijdens de Polderdagen in Berendrecht, voor het eerst te zien is in de provincie Antwerpen. ,,In de jacuzzi komen trekpaarden tot rust en tegelijkertijd worden hun benen ontsmet. Ik hoop mijn uitvinding te kunnen verhuren om een deel van de investering terug te verdienen’’ zegt Alain.

Paardenliefhebber Alain Geevels kocht twee jaar geleden zijn eerste Brabander. De moeder van zijn paard moest kort nadien euthanaseert worden wegens ,,vuile benen’’. ,,Dat heeft mij doen nadenken. Vuile benen is een veel voorkomende aandoening bij trekpaarden’’ zegt Alain. ,,Trekpaarden hebben veel haar onderaan op hun benen. Tijdens het lopen in de weide nestelen zich geregeld parasieten op de benen. Die hechten zich daar vast op de huid en zorgen voor ernstige ontstekingen. Bovendien moet het trekpaard heel veel jeuk doorstaan en als oplossing schuurt het met zijn benen tegen voorwerpen wat op zijn beurt verwondingen veroorzaakt. Een mogelijke behandeling is stevig, en geregeld, ontsmetten met een vloeistof die tot op het vel gaat’’.

Paardenjacuzzi

Anderhalf jaar lang heeft Alain Geevels nagedacht over een oplossing om zijn trekpaard van het ongemak af te helpen. ,,Het idee is eigenlijk simpel. Een bak water, met ontsmettingsmiddel, doet dienst als jacuzzi en de bubbels geven een rustgevende massage aan de benen. Bovendien zorgen de bubbels voor een goede circulatie zodat het ontsmettingsmiddel tot op het vel van de paarden komt. De paardenjacuzzi is gevuld met 1.200 liter water gemengd met chloor en zeezout. Na een twintigtal minuten mogen de paarden uit de jacuzzi en een volledige behandeling duurt ongeveer drie weken.’’

Te huur

De uitvinding van Alain Geevels heeft hem ongeveer 17.000 euro gekost. ,,Na enkele aanpassingen is het uiteindelijk een mobiel professioneel model geworden. Alles gebeurt automatisch zowel het laten vollopen van de waterdak als het in gang zetten van de bubbels. Ondertussen kunnen de trekpaarden rustig genieten van lekkers in hun, op de jacuzzi gemonteerd, voederbak en het water doet de rest’’. Dankzij een containersysteem kan Alain Geevels de paardenjacuzzi zelf bij de geïnteresseerden komen afzetten en dat is ook een beetje de bedoeling. ,,Mijn uitvinding staat nu volledig op punt en bedoeling is een deel van de investeringen terug te verdienen door de paardenjacuzzi te verhuren aan paardenliefhebbers. Ik heb al interesse uit het buitenland maar met inbegrip van de verplaatsingskosten is dat een dure aangelegenheid’’. De paardenjacuzzi is te bekijken op de Polderdagen nu zaterdag en zondag in Berendrecht.
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *